• Geri dön

  • 527 Görüntülenme

  • 67 Haber

  • 16.392 İşletme görüntülenme


Avrupa'nın lider ev teknolojileri markalarından Beko, yapımında biyo-kompozit malzemeler kullanılan Türk kahvesi makinesi ve geri dönüştürülmüş malzeme kullandığı Recycled beyaz eşya serisi ile 2023 Product of the Year Gulf Awards’ta Yılın Ürünü Ödülü’ne layık görüldü.

Avrupa’nın lider ev teknolojileri markası Beko, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde de ürün ve hizmetleriyle önemli başarılar elde ederek tüketicinin en çok beğenisini kazanan markalar arasında yer alıyor. Beko, tüketici oylamasıyla belirlenen dünyanın en büyük ve prestijli ödüllerinden Product of the Year Gulf Awards’ta iki ayrı ödüle layık görüldü.

Arçelik Uluslararası Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ragıp Balcıoğlu, Yılın Ürünü ödülü ile ilgili değerlendirmesinde "Küresel ölçekte geliştirdiği sürdürülebilir inovasyonlarla sektöre öncülük eden Beko’nun kazandığı bu prestijli ödüllerle gurur duyuyoruz. Global bir şirket olarak bugün geldiğimiz noktada sürdürülebilir inovasyon konusundaki çabalarımız bir taahhütten çok daha fazlasını ifade ediyor. Araştırma ve tasarım aşamasından itibaren sürdürülebilirliğe odaklanarak ürün, üretim ve tüm operasyon süreçlerimizde gezegendeki ayak izimizi azaltmayı ve doğanın korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu vizyon Beko’nun uluslararası pazarlardaki başarısını daha da yukarıya taşıyor” dedi.

2023 Product of the Year Gulf Awards’ta kahve makineleri kategorisinde 'Yılın Ürünü' seçilen Beko Türk Kahvesi Makinası, doğayı koruyan yenilikçi biyo-kompozit teknolojisiyle dikkat çekiyor. Beko'nun Türk kahvesi makinesinde, kahve kalıntılarından elde edilen biyo kompozit malzeme saf plastiğin yerini alıyor.

Beko, sürdürülebilirlik vizyonunu yansıtan Recycled serisi ile de beyaz eşya kategorisinde yılın ürünü seçildi. Beko Recycled serisindeki çamaşır ve bulaşık makinelerinde, çevre kirliliğini azaltmak adına geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılmış ve özel olarak tasarlanmış kazanlar kullanılıyor. Beko, 2020 yılında bulaşık ve çamaşır makinelerinin tasarımında 284 ton PET şişe kullanarak plastik atık azaltımına katkı sağladı.

Beko markası, ayrıca deniz yaşamının korunmasına katkı sağlamak amacıyla fırın tasarımlarının kapaklarında ve dekorunda geri dönüştürülmüş balık ağları kullanıyor. Fırın bileşenlerinin üretiminde %65 endüstriyel iplik atığı ve %5 balık ağı atığı kullanarak deniz atıklarının azalmasına ve daha fazla biyo-kompozit malzemenin geri dönüşümünün sağlanmasına olanak tanıyor.

Product of the Year Awards, tüketicileriyle en fazla etkileşim sağlayan inovatif markaları ödüllendiriyor. Bu yılki ödüllerin teması, inovasyonun markaların büyüme ve gelişme yolculuğunda üstlendiği kritik rolü yansıtmak amacıyla "İnovasyon: Büyümenin Temel Kaynağı" olarak belirlendi. Pazar araştırmaları yapan NielsenIQ, bölgesel bir anket ile en inovatif markaları belirlemek amacı ile Körfez Arap Ülkeleri İş birliği Konseyi'ndeki (GCC) altı pazarda, 4.500'den fazla tüketiciyi ile bir çalışma yürüttü. Bu çalışma sonucunda Beko geliştirdiği benzersiz yenilikleri ve ikonik kırmızı logo ile ödüllendirilerek bu kategorideki 44 ürün ve hizmet arasında yer aldı.

2023 Yılın Ürünü ve ödül töreni hakkında daha fazla bilgi için linki tıklayınız.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL