• Geri dön

  • 498 Görüntülenme

  • 142 Haber

  • 249 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin önde gelen teknoloji perakendecisi Teknosa, Alzheimer ile yaşayan bireylere destek olmak amacıyla kalpleri ısıtan bir iş birliğine imza attı. Türkiye Alzheimer Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu projede, Alzheimer hastalarının en değerli ve özel anıları daima yanlarında taşıyabilecekleri kişiselleştirilmiş anahtarlıklara dönüştürüldü.

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin ve e-ticaretin öncü markası Teknosa, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde “Anıları Tazele” projesini duyurdu. Teknosa ve Türkiye Alzheimer Derneği iş birliğiyle Alzheimer hastalığı sebebiyle yaşanan hafıza kaybının önüne geçmek ve Alzheimer ile yaşayanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla kişiselleştirilmiş anahtarlıklar geliştirildi. Türkiye’nin pek çok yerinden katılım sağlayan 30’a yakın Alzheimerla yaşayan birey ile başlatılan proje süresince bireylerin teknolojik ihtiyaçlarına katkı sağlanmaya devam edilecek.

Anıların dijital bir ortamda kaydedilmesiyle oluşturulan bu özel anahtarlıklar, kişilerin değerli anları, yakın arkadaşları, en sevdikleri yemekleri, favori TV programları gibi onlar hakkındaki en özel bilgilerin yer aldığı taşınabilir bir arşiv görevi görerek Alzheimer ile yaşayan bireylerin anılarını gittikleri her yerde yanlarında taşımalarına olanak tanıyor. Bununla birlikte, ihtiyaç anlarında yakınları bu anahtarlıkları, bireyleri zamanda geriye götürmek, anlamlı bağlantılar oluşturmak ve duygusal refahlarını artırmak için kullanabilecekler.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL