• Geri dön

  • 349 Görüntülenme

  • 488 Haber

  • 790 İşletme görüntülenme


Memorial Sağlık Grubu’nun, Cumhuriyetin 100. yılında ev sahipliği yapacağı “CUMHURİYETİN 100’ü” sergisi, Atatürk’ün, Türkiye’nin dört bir yanına gerçekleştirdiği ziyaretler ve günlük yaşamından kesitlerle tarihe ayna tutuyor. Sergi, 57 yıllık ömrünün her nefesini vatanı için harcayan, son nefesine kadar kararlılık ve azimle yeni bir ülke inşa eden Atatürk’ün 1915’ten 1937’ye az bilinen fotoğraf karelerini, tarihin derinliklerinden günümüze taşıyor.

“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz!”

Ulu Önder’in, tarihi fotoğrafları ve kendi el yazısına ait belgeden oluşan sergideki en önemli ayrıntılardan biri de, sağlıkla ilgili dikkat çeken sözleri… Atatürk’ün, “Devlet olma savındaki siyasal kuruluşların en birinci görevi, halkının sağlığı ve sağlamlığı..” sözünden yola çıkan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın arşivi, Gazi Mustafa Kemal’in ifadeleriyle sağlığa verdiği değeri yansıtıyor.

26 Ekim-20 Kasım 2023 tarihleri arasında Memorial Bahçelievler Hastanesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek olan “Cumhuriyetin 100’ü” sergisiyle sanatseverler; Türkiye’nin 100 yıllık birikimini keşfedecek, Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından önceki dönemlerinden izlenimler edinecek ve Cumhuriyet sonrasındaki günlük yaşamından kesitlere tanık olacak. Siz değerli basın mensuplarının, 26 Ekim Perşembe günü Memorial Bahçelievler Hastanesi Sanat Galerisi’nde saat 11.30’da gerçekleştirilecek sergi açılış lansmanına katılımınızdan mutluluk duyarız.

“CUMHURİYETİN 100’ü” SERGİSİ KÜNYE:

Araştırmacı-Koleksiyoner
Necmettin Özçelik

Proje Sanat Danışmanı
Hatice Akat - Sanatçı

Atatürk’ün Sağlıkla İlgili Sözleri Kaynak ve Bilgiler
Prof. Dr. Ahmet Saltık

Proje Yapımcı & Envanter Çalışmaları
Zuhal Ceran

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL