• Geri dön

  • 2.815 Görüntülenme

  • 488 Haber

  • 790 İşletme görüntülenme


***ÜNLÜ SANATÇILAR VE HOBİLERİ BU SERGİDE

Genellikle eğlence amaçlı görülen bazı hobilerin hem zihinsel hem de fiziksel sağlık açısından faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Hobiler, her yaştan insanın keyifli vakit geçirmesini ve günlük yaşamın yoğun temposundan bir süreliğine de olsa sıyrılarak kendisini iyi hissetmesini sağlıyor.

Memorial Sağlık Grubu, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanseri tedavisinde hastaların motivasyonunu artıran hobilerin önemine ve sanatın iyileştirici gücüne dikkat çekmek için “Yakın Yüzler” fotoğraf sergisini Memorial Sanat Galerilerinde sergilemeye başlıyor.

Fotoğraf sanatçısı Filiz Tülü tarafından hazırlanan “Yakın Yüzler” fotoğraf sergisinde; Aydan Şener, Aytunç Bentürk, Burcu Karadağ, Burçin Büke, Prof. Cana Gürmen, Coşkun Aral, Dilek Türkan, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Hülya Aksular, İsmail Acar, Kayhan Yıldızoğlu, Kürşat Başar, Merih Akoğul, Murat Germen, Müjdat Gezen, Okay Temiz, Orhan Cem Çetin, Safter Kartoğlu, Sait Sökmen, Selim Güven, Sevin Okyay, Tan Sağtürk, Tekin Akmansoy, Ülkü Duru, Volkan Hürsever, Volkan Öktem, Yalçın Boratap ve Zuhal Olcay gibi kendi alanlarında birbirinden başarılı, yaptıklarıyla iz bırakan ünlü sanatçıların hiç bilmediğimiz, özel yaşamlarında incelikle uğraştıkları hobilerinden oluşan fotoğraflar yer alıyor. 

“Yakın Yüzler” Fotoğraf Sergisi, 6-31 Ekim tarihleri arasında Memorial Bahçelievler Hastanesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

“Hobiler, Meme Kanseri Tedavisinin Kalitesini Artırıyor.”
Memorial Bahçelievler Hastanesi Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Aydoğan hobilerin meme kanseri tedavisindeki olumlu etkileri hakkında bilgi verdi:
Resim, heykel, seramik ve fotoğraf gibi görsel sanatlar, hem bedenimize hem de ruhumuza iyi geliyor. Örneğin iç dünyamızı, duygularımızı ve hayallerimizi tuale veya doğada çektiğimiz bir fotoğrafa yansıtmak, renkleri özgürce kullanmak, çizim yapmak, sergi gezmek, doğa ile baş başa olmak ve kültür sanat aktivitelerine katılmak, hastalıkların tedavi sürecinde de önemli katkılar sağlıyor.

Meme kanserinin tedavisinde de hastanın moral ve motivasyonu, tıbbi tedaviler kadar önem taşıyor. Hastanın stresten arınarak, dengeli bir yaşam sürmesi, dikkatini keyifli çalışma ve aktivitelere vermesi, kemoterapi ve kanser tedavisinde olumlu sonuçlar veriyor. Biz de hastalarımıza tedavinin en zorlu aşamalarında bile yaşam sevinçlerini kaybetmemelerini ve kendilerini mutlu edecek, onları hayata bağlayacak hobilere yönlenmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü yapılan bilimsel çalışmalara göre güzel sanatlarla ilgilenmek, stres hormonu seviyelerini düşürürken mutluluk hormonlarını artırıyor. Bununla birlikte fiziksel hareketlilik sağlayarak hastanın yaşam ve tedavi kalitesini yükseltiyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL