• Geri dön

  • 153 Görüntülenme

  • 60 Haber

  • 492 İşletme görüntülenme


Zorlu PSM, gerçekleştirdiği “Zorlu PSM’de Keşfedilecek Çok Şey Var” toplantısında kültür sanat endüstrisine sağladığı katkıları ve gelecek vizyonunu duyurdu. Levent Erden’in moderatörlüğünde ve Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda gösteri ve kültür endüstrisinin nasıl dönüştüğü, deneyimin nasıl her zamankinden daha çok öne çıktığı, izleyicinin ne istediği ve Zorlu PSM’nin bu doğrultuda neler sunduğu aktarıldı.

Çatısı altında her gün binlerce misafir ağırlayan ve misafirlerinin dünyasını değiştirme misyonuyla yalnızca 2023 yılında 600 bine yakın, geçtiğimiz 10 sezon içerisinde de 6 milyondan fazla sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM, Türkiye’de kültür sanat endüstrisine sağladığı katkıları ve gelecek vizyonunu paylaştı. Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ile moderatör Levent Erden’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda değişen medya, eğlence ve gösteri dünyası ile Zorlu PSM’nin dünü, bugünü ve yarını anlatıldı.

Zorlu PSM’nin çok yönlülüğü, kapsayıcılığı, dünü, bugünü ve yarını ile kendi prodüksiyonları, sektöre kazandırdığı yenilikleri, sosyal sorumluluk projeleriyle erişim sağladığı dezavantajlı grupları ile yeni eğlence sektöründeki konumuna kadar tüm konular toplantıda konuşuldu.

Gazeteci ve akademisyen Levent Erden’in sorularını touché by N Kolay sahnesinde yanıtlayan Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova; Zorlu PSM’nin takip ettiği dünya trendlerini, gerçekleştirdiği üç büyük müzik festivalini, eğitim programlarını, istikrarlı sosyal adımlarını aktardı. Ova, teknolojiyle birlikte değişen-gelişen eğlence ve gösteri sanatları konusunda “Dijital çağın yükselişinde olsak ve etkileyici görsel deneyimleri teknolojinin sağladığı olanaklarla cihazlara sığdırsak da canlı görmenin ve fiziksel olarak bir arada olmanın sağladığı deneyim her zaman farklı” dedi.

“Çok yönlü ve kapsayıcıyız”

Filiz Ova; “Zorlu PSM, 55 bin m2’lik toplam alan üzerinde kurgulanmış bir alan. Toplamda üç kata yayılan fuaye alanlarıyla Avrupa’nın en büyük ve donanımlı performans sanatları merkezlerinden biri konumunda... Böylesine geniş ve seçenekli salonlarımızda çok yönlü, herkese hitap eden bir yaklaşım benimsiyoruz.

Zorlu PSM olarak etkinlik hacmimizin önemli bir bölümünü yerli ve yabancı konser ve şovlar oluşturuyor. Programımızın yaklaşık %35’i yabancı etkinliklerden oluşuyor. Bildiğiniz üzere Zorlu PSM’de 3 büyük uluslararası festival düzenliyoruz. 9 yıldır Sonar Barcelona’nın İstanbul temsilcisiyiz. PSM Loves Summer by %100 kapsamında dünyaca ünlü müzik gruplarını yaz boyu Zorlu PSM’de ağırlıyoruz. Sonbahar aylarına da MIX Festival ile damga vurmaya hazırlanıyoruz. Ünlü headliner’ların yanı sıra müzik piyasasında yıldızı yeni parlayan isimleri de İstanbullu müzik severlerle buluşturuyoruz. “ dedi.

“Komedinin en büyük iki ismi bizim sahnemizde”

Levent Erden’in son yıllarda hakim olan komedi trendi ve Zorlu PSM’deki komedi içerikleri hakkındaki sorularını yanıtlayan Filiz Ova; “Bu yılın en güzel sürprizlerinden biri tabii ki Cem Yılmaz’ın uzun bir aradan sonra "CMXXIV" adını taşıyan tek kişilik stand up gösterisi oldu. Çok büyük bir ilgiyle karşılandı. Medyada da görmüşsünüzdür biletleri dakikalar içinde tükendi... Gülmeye en çok ihtiyacımız olan dönemlerde bu şov seyircimizi çok mutlu etti... Güzel haber ise gösteriler Haziran ayına kadar devam edecek.

Cem Yılmaz’ın yanı sıra Ata Demirer’in komedi gazinosu formatı ‘’Ata Demirer Gazinosu’’ yepyeni repertuvarıyla 3 sene sonra Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde başladı. Türk sanat müziğinden operaya, türkülerden pop müziğine, tavernadan arabeske kadar geniş bir repertuvar ve Ata Demirer’in kahkaha dolu hikayelerine Coşkun Sabah yönetimindeki büyük bir orkestra eşlik ediyor.” yanıtını verdi.

“İnsanlar hayatında sanata yer açsın diye var gücümüzle çalışıyoruz”

Kültür kurumlarının ve performans sanatları merkezlerinin aldığı eylemler ve sosyal sorumlulukları hakkında açıklamalar yapan Filiz Ova; “Zorlu PSM olarak, grubumuzun Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda tüm faaliyetlerimizde toplum için ortak değer ve fayda yaratmayı kendimize misyon edindik. Gerçekleştirdiğimiz konserler, müzikaller ve tiyatro oyunlarıyla kültür sanat izleyicilerinin dünyasını değiştirirken; aynı zamanda toplumsal fayda yaratacak projeler de her zaman gündemimizde. Toplumsal etkimizi daha fazla nasıl arttırabiliriz, insanların hayatlarına nasıl dokunabiliriz, bu konuda sektöre nasıl örnek olabiliriz diye düşünüyoruz ve aslında ‘’İlk Tiyatrom İlk Konserim’’ de bu düşünceyle ortaya çıkan bir proje. Tüm kalbimizle inanarak 2022 yılında hayata geçirdiğimiz çalışmayı, yeni dönemde SosyalBen ve Türk Eğitim Vakfı ortaklığında ‘’Hepimizin Sahnesi’’ mottosuyla gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle, İstanbul’da dezavantajlı bölgelerde yaşayan hayatında hiç konsere ya da tiyatroya gidememiş yetişkinleri, gençleri ve çocukları, Zorlu PSM’deki konser ve tiyatro etkinliklerimizde ağırlıyoruz, insanların hayatlarında sanata daha fazla yer açmalarını sağlıyoruz, bu bizim için çok kıymetli. Çünkü, kültür sanat faaliyetlerinin empati kurmak, bir arada ve daha iyi şekilde yaşamak için dönüştürücü bir güce sahip olduğuna inanıyoruz. 2022 yılında projemiz Eylül ayında açılış konserimizle başladı ve 2023 Haziran ayının sonuna dek devam etti. 10. sezonumuz boyunca İlk Tiyatrom İlk Konserim projemizle toplam 449 misafirimizi konserlerde, çocuk oyunlarında, tiyatrolarda ve müzikallerde ağırladık. 11. Sezonumuzda ise Eylül ayından bu yana SosyalBen, TEV, LÖSEV, Beşiktaş Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, kreatif bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri ile toplamda 741 misafirimizi ağırladık. Böylece şimdiden 1200 kişiye ulaştık. “ dedi.

“PSM Atölye ile yeni yeteneklere alan açıyoruz”

Levent Erden’in sorduğu genç sanatçılara yönelik çalışmalar ile PSM Atölye’nin kapsamı sorusunu yanıtlayan Filiz Ova; “Zorlu PSM olarak sanatın her alanında gençlere destek vermeyi de kendimize misyon edindik. İşin köküne inip bu sektörde insanlara alan açmak için projeler üretiyoruz. Bence gençleri desteklemek ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak her kurumun gündeminde olmalı. Herkes iş birliği içinde olduğu takdirde sektörde gerçek anlamda nitelikli bir istihdam yaratabileceğimize ve sektöre nitelikli isimler kazandırmaya devam edeceğimize inanıyorum.

Şu an tiyatro alanındaki ihtiyaçları önceliklendirdik. Bu sebeple iki sezon önce 2021 yılında tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak ve sektörün sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak, tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamak ve yüzde yüz Zorlu PSM prodüksiyonuyla yeni oyunlar çıkarmak amacıyla Zorlu PSM’nin ilk yetenek geliştirme programı olan PSM Atölye’yi hayata geçirdik. Eğitimlerde üçüncü yılımıza girmiş bulunuyoruz. PSM Atölye'nin ilk yılında 2021’de 26 öğrenciyi 10 oyunla mezun ettik. 2022 yılında ise 24 öğrencimiz ve 8 oyunumuz vardı. 2023 yılına geldiğimizde 19 öğrencimiz bulunuyor. PSM Atölye projemizle üç yılda 1.000’e yakın başvuru aldık ve bu başvuralar ne kadar doğru bir projeyi hayata geçirdiğimizi kanıtlar nitelikte olduğunu gösteriyor.” paylaşımında bulundu.

“Bir arada olmanın yarattığı deneyim her zaman farklı”

Giderek trend olan immersive deneyimler ve Sphere gibi etkileyici performans sanatları merkezleri hakkındaki fikirleri sorulan Filiz Ova; “Sektördeki bu çeşitlilik mutlu ediyor, hem rekabetin geliştirici gücü açısından hem de daha fazla kişiye erişebilmek adına faydası olduğu kesin. Elbette biz de sahnelerimizde hologram gibi veya ses ve ışık için yüksek teknolojili cihazlar yada etkinliği perçinleyici dijital tasarımlar kullanıyoruz ancak dijital deneyimlerle fiziksel deneyimlerin yer değiştireceği konusunda o kadar kötümser değilim. İzleyicilerimizin reflekslerinden de anlaşıldığı üzere her geçen yıl fiziksel katılımın arttığı bir tabloyla karşılıyoruz. Bu da sanatseverlerin bir arada olmak konusunda istikrarlı olduğunu gösteriyor. Belki gelişmelerin faydalarıyla birlikte diğer deneyimlere olan etkisi de göz önünde bulundurulmalı.” İfadesinde bulundu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL