• Geri dön

  • 466 Görüntülenme

  • 94 Haber

  • 559 İşletme görüntülenme


Bizim Toptan, başarılı iş modeli sayesinde 2019 yılında elde ettiği net kârı 33,1 milyon TL’ye, satış gelirlerini 4,5 milyar TL’ye yükselterek, sürdürülebilir büyümesine devam etti.

Türkiye genelindeki 175 mağazası, SEÇ Market iş ortaklığı sistemi ve her geçen gün ev dışı tüketim kanalında büyüyen Prosaf adlı profesyonel satış gücü ekibiyle, Türkiye’nin önde gelen organize toptancısı Bizim Toptan Satış Mağazaları (BIZIM), 2019 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; Bizim Toptan’ın satış gelirleri 2019’da bir önceki yıla göre yüzde 21 artarak 4,5 milyar TL’ye yükseldi. Bizim Toptan’ın brüt kârı, bir önceki yıla göre yüzde 26 artış kaydederek 515,5 milyon TL’ye ulaştı. FAVÖK tutarı 259,2 milyon TL olarak gerçekleşirken; UFRS 16 etkisi hariç bakıldığında ise FAVÖK, bir önceki yıla göre önemli bir yükselişle yüzde 33,7 oranında artarak 198,1 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin net kârı (UFRS16 etkisi dahil) 33,1 milyon TL ile yıl sonu hedefini aştı. Bizim Toptan’ın 2019 yılında sürdürülebilir ve geliştirilebilir büyümeye devam etmesinde, yeni müşteri kazanma ve satış kanallarını geliştirme stratejisi etkili oldu.

HÜSEYİN BALCI: BİZİM TOPTAN YIL SONU HEDEFLERİYLE UYUMLU, GÜÇLÜ SONUÇLAR ELDE ETTİ
Bizim Toptan’ın 2019 yılında kaydettiği performansı değerlendiren Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı şöyle konuştu: “Bizim Toptan 2019 yılında iş modelinin gücünü kanıtlayacak nitelikte, yıl sonu hedeflerini aşan, başarılı sonuçlar elde etti. Toplam satış gelirlerimizin artışında, satışları kârlı kanallar lehine geliştirme stratejimizin büyük bir etkisi oldu. Bu sayede sigara ve şeker hariç ana kategori satışlarımız, toplam satışlarımızın da üzerinde artarak, bir önceki yıla göre yüzde 27 büyüdü. Gelişmiş müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) uygulamalarımız ve ürün çeşitliliğimiz sayesinde, brüt kâr, FAVÖK ve net kâr dahil olmak üzere tüm kârlılık rakamlarımız, yıl sonu hedeflerimizin üzerinde gerçekleşti. Aynı zamanda iş ortaklığı mal tedarik sistemimiz SEÇ Market de rekor büyümesini sürdürdü. Geleneksel perakende kanalı müşterilerimizin kazan-kazan stratejisi ile desteklenmesini amaçlayan mal tedarik sistemimizde, 2019 yılında 801 mağazaya ulaşarak yıl sonu hedefimizi aştık. 2019 yılında güçlü büyümemizi korumamıza katkıda bulunan tüm iş ortaklarımıza teşekkür ederiz. Bu sonuçlardan aldığımız güçle, yaygın mağaza ağımız, geniş ürün portföyümüz, öz markalı yüksek kaliteli ürünlerimiz, rekabetçi fiyatlarımız, kurumsal yapımız ve dijitalleşme yatırımlarımızla 2020 yılında da hem tedarikçilerimizin hem de müşterilerimizin en iyi çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.”

SEÇ MARKET HIZLI BÜYÜMESİNE DEVAM ETTİ
Bizim Toptan’ın iş ortaklığı mal tedarik sistemi SEÇ Market, 2019 yılında hızlı bir büyüme kaydetti. Yıl içinde bu kanala yapılan satışlar, bir önceki yıla göre yüzde 61 oranında artarak 450 milyon TL’ye ulaştı. Bu dönemde SEÇ Market sayısı da 801 mağazaya yükselerek yıl sonu hedefini aştı. SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan’ın markalı ve özgün markalı ürünleri, avantajlı fiyatları, promosyonları ve ödeme kolaylıkları gibi pek çok hizmetinden yararlanabiliyor ve müşterilerinin de bu avantajlardan yararlanmasını sağlıyor. SEÇ Market’e sunulan hizmetler arasında; ürün, standart kurumsal ödeme yöntemleri, bayi destek sistemi, kurumsal dekorasyon, kampanya, ilan ve indirim tasarımları, bayiye özel satış temsilcisi, düzenli sevkiyat, stok kontrolü, satış danışmanlığı ve Bizim Toptan’ın uzmanlığından faydalanma gibi avantajlar yer alıyor. SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan’ın yaklaşık 5.000 çeşitten oluşan ürün portföyünden kendi ürün gamlarını oluşturabiliyor.

Türkiye Finansal Raporlama Standardı 16 (TRFS16) uygulaması, mağazalarını, depolarını, maddi duran varlıklarını kiralayan perakendecilerle, söz konusu taşınmazlara sahip olan perakendeciler arasında finansal performans açısından büyük ölçüde doğru karşılaştırma yapılması imkânı veren bir uygulamadır. İlk kez 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren bu uygulama, kiracı için faaliyet kiralaması ve finansal kiralama farkını ortadan kaldırıyor. UFRS 16 uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğinden faaliyet gideri, FAVÖK ve net kar hesaplamaları UFRS 16 ile uyumlu olarak hesaplanmıştır.
Not: FAVÖK ve Net Kar rakamları UFRS 16 düzenlemesine uygun olarak hesaplanmıştır. UFRS 16 düzenlemesi hariç olarak bakıldığında 2018 yılına göre FAVÖK tutarı yüzde 34 oranında artış ile 198 milyon TL olurken, net kar tutarı bir önceki yıla göre iki katına çıkarak 43,5 milyon TL olarak gerçekleşmektedir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL