• Geri dön

  • 516 Görüntülenme

  • 94 Haber

  • 558 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin dondurulmuş gıda ve margarin pazarının lider şirketi Kerevitaş, 2020 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıkladı. Buna göre, şirketin birinci çeyrekte konsolide cirosu yüzde 13 oranında artışla 692 milyon TL olarak gerçekleşti. Konsolide brüt kar 160,3 milyon TL’ye yükselirken, FAVÖK ise 97,1 milyon TL oldu.

Kerevitaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, 2020 yılının ilk çeyreğinde konsolidede 692 milyon TL’lik ciroya ulaştığını duyurdu. Piyasa değerine göre Yıldız Holding’in halka açık ikinci büyük gıda şirketi olan Kerevitaş’ın FAVÖK’ü 97,1 milyon TL olurken; FAVÖK marjı yüzde 14 olarak gerçekleşti.

Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nde ciro yüzde 13,8 artışla 206,7 milyon TL olarak gerçekleşirken; Yağ İş Biriminde ciro yüzde 13,2 artışla 493,6 milyon TL oldu.

Kerevitaş Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Hakkında:
1970 yılında kurulan, Türkiye’de perakende dondurulmuş gıda sektörünün ilk şirketi olan Kerevitaş Gıda Sanayi, SuperFresh markasıyla ev dışı tüketim ve perakende kanalında toplam 550’ye yakın ürünle dondurulmuş gıda pazarının en zengin ürün gamına sahip şirketidir. Ton balığı ve konserve üretimi de yapan ve sektörün büyük oyuncularından olan Kerevitaş, 2017 yılında yağ pazarında Bizim Yağ, Teremyağ, Luna, Ona gibi tanınmış markalara üretim yapan Marsa’yı da bünyesinde bulunduran pazar lideri Besler’i bünyesine kattı. Kerevitaş, Yıldız Holding bünyesindeki ikinci büyük gıda şirketidir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL