• Geri dön

  • 255 Görüntülenme

  • 17 Haber

  • 77 İşletme görüntülenme


YAYLA AGRO 42. İSTANBUL MARATONU’NUN CO-SPONSORU OLDU

Yayla Yemek Hazır ile Maratonun
enerjisini artıracak

Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan N Kolay İstanbul Maratonu’nda geri sayım heyecanı yaşanıyor. Sağlıklı nesiller inşa etmeyi misyon edinen Yayla Agro, bu yıl 42. kez düzenlenecek halk koşusunun Co-Sponsoru olarak herkesi hareket etmeye davet ediyor.

Dünyada iki kıta üzerinde gerçekleşen tek maraton olan, binlerce yerli ve yabancı profesyonel ve amatör koşucunun katıldığı N Kolay İstanbul Maratonu, bu yıl Covid-19 tedbirleri çerçevesinde 8 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Pandemi nedeni ile sınırlı katılımın olacağı maratonda fiziki koşu etabının yanı sıra sanal koşu etabı da olacak. ‘Sürdürülebilir bir dünya için sağlıklı gıda’ diyen Yayla Agro; bitkisel protein açısından zengin, besleyici, kilo kontrolüne destek veren ve bağışıklık sistemini güçlendiren Yemek Hazır ürünleri ile İstanbul Maratonu’na sponsor oluyor.

Sponsorluk kapsamında Maraton öncesinde 4 bin fiziki koşucuya 5 bin adet siyezli ezogelin çorbası, nohutlu bulgur pilavı ve barbunya pilakiden oluşan 3’lü menü dağıtacak olan Yayla Agro, fiziki ve sanal toplam 10 bin koşucuya da www.yaylabakliyat.comüzerinden yapacakları alışverişlerde yüzde 20 indirim kuponu verecek. İstanbul Maratonu kiti içerisinde yer alacak Yayla Agro 3’lü menü ve indirim kuponları fizik koşucular için 5-6-7 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM’de, sanal koşucular için 4-5-6 Kasım tarihlerinde event.spor.istanbul adresinden belirlenecek lokasyondan dağıtılacak. Yayla Agro, bitkisel protein açısından zengin Yemek Hazır menüsü ile maraton koşucularının ihtiyaç duyacağı enerjiyi sağlayacak.

Sağlıklı gıdaya yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu belirten Yayla Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş şunları söyledi, “Markamızın en büyük hedeflerinden biri herkesi sağlıklı ürünlerle buluşturabilmek. Sürdürülebilir bir dünya sağlıklı bir nesille mümkün. Sağlıklı nesillerden bahsedebilmek için ise doğru beslenme çok önemli… Bu amaçla Yayla Agro olarak son teknolojiden yararlandığımız tesislerimizde, yüksek kalite standartlarında ürettiğimiz sağlıklı, pratik ve inovatif ürünlerimizi kolay ulaşılabilir fiyatlarla Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde tüketicilerle buluşturuyoruz. İstanbul Maratonu gibi dev bir organizasyona sponsor olmamızın sebeplerinden biri de sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek ve bitkisel kaynaklı beslenmenin öneminin altını çizmek.”

Dünya genelinde bitkisel kaynaklı beslenme anlayışının her geçen gün daha da yaygınlaştığını belirten Hasan Gümüş; “Özellikle son yıllarda sporcuların da yoğun protein ihtiyaçlarını bitkisel kaynaklı beslenme ile giderdikleri görülüyor. Hayvansal kaynaklı beslenme bitkisel kaynaklı beslenmeye oranla sera gazı salınımını 20 kat daha fazla artırırken su kaynakları ise 20-25 kat daha fazla kullanılıyor. Bitkisel kaynaklı beslenmenin tercih edilmesi vücudun protein ihtiyacını karşılarken dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Protein ihtiyacını karşılamak için öğünlerimizde bitkisel protein kalitesi yüksek bakliyatlara ağırlık verebiliriz. Ülkelerin yayınladıkları beslenme rehberleri de haftada en az 3 kez baklagil tüketmenin, baklagillerin içerdiği daha yüksek diyet posası sayesinde bağırsak sağlığını iyileştirirken kolesterol içermemeleri nedeniyle kardiyovasküler hastalık riskini azalttığını vurguluyor. Bu doğrultuda geleneksel lezzetlerimizde yeri büyük olan baklagilleri yeni nesil beslenme alışkanlıklarına adapte etmeliyiz. Yayla olarak yeni nesil tüketicilerin ihtiyacına uygun sadece iki dakikada ısıtarak tüketebilecekleri katkısız, koruyucusuz, ev yapımı tadında Yemek Hazır lezzetlerini geliştirerek sağlıklı gıdaya ulaşmayı kolaylaştırıyoruz” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL