• Geri dön

  • 352 Görüntülenme

  • 20 Haber

  • 393 İşletme görüntülenme


Barilla, dünya genelindeki tüm çalışanlarına pandemi sürecinde gösterdikleri üstün gayret için toplam 11 milyon Euro dağıtarak teşekkür etti. Dünyanın önde gelen İtalyan gıda şirketlerinden biri olan Barilla, koronavirüsle mücadele kapsamında, faaliyet gösterdiği ülkelerde çeşitli kuruluşlara da yıl boyunca desteğini sürdürdü.

Küresel gıda lideri Barilla, dünya genelindeki tüm çalışanlarına olağanüstü gelişmelerin yaşandığı 2020 yılında gösterdikleri gayret ve özveri için teşekkür etmek amacıyla toplam 11 milyon Euro dağıtacağını açıkladı. Şirketin geleneksel yıl sonu toplantısında konuşmasını gerçekleştiren Barilla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Guido Barilla, “Pandemi sürecinde dünyanın dört bir yanında tüm çalışanlarımızın olağanüstü çabasına bizzat şahit olduk. Onların üstün gayretleri sayesinde, üst düzey hijyen önlemleriyle tüm üretim sahalarımızda operasyonların sürekliliğini sağlayarak, sofralara ürünlerimizi taşımaya devam ettik. Bu nedenle tüm çalışanlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunmak istedik” dedi.

Dört kıtada 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren Barilla, pandemi sürecinin başından itibaren dünya genelinde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalara ve sağlık çalışanlarına sağladığı desteğin yanı sıra faaliyet gösterdiği ülkelerde dernekler, okullar ve gıda bankaları gibi çeşitli kuruluşlara yüzlerce ton ürün bağışında bulundu. Bu süreçte en çok talep gören temel gıda ihtiyaçları arasında yer alan makarnanın üretimini 1974 yılından bu yana faaliyette olan Bolu'daki fabrikasında da gerçekleştiren şirket, Türkiye’deki desteklerini de sürdürdü. Koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında Barilla, hem ihtiyaç sahiplerine hem de başta Bolu’daki tüm kamu sağlık kurumlarında büyük bir özveriyle hizmet veren sağlık çalışanları olmak üzere, çeşitli meslek gruplarından profesyonellere ürünleriyle destek oldu. Yerel yönetimler, STK’lar ve iş ortaklarıyla birlikte gerçekleştirilen projelere de destek veren Barilla, özellikle ev dışı tüketim sektörünün can damarı olan küçük işletmelere ve aşçılara da zor dönemde katkı sunmak için çaba gösterdi.

Sağlıklı, pişirmesi ve saklaması kolay, her yaştan insanın en sevdiği yiyeceklerden biri olan ve içinde bulunduğumuz süreçte hem iç hem dış pazarda tüketimi artan makarna ihtiyacını kesintisiz olarak karşılamak için çalışan Barilla, bu dönemde özellikle çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini sağlamak adına gerek üretim tesisinde gerek ise işe gidiş gelişlerinde özel önlemleri hayata geçirdi. Üst düzeyde hijyen ve koruma uygulamaları, düzenli sağlık taraması ve takibin yanında, sunduğu özel sağlık güvence programı ve ek teşvik ödemeleriyle de çalışanlarını her açıdan destekleyen Barilla, bu olağanüstü yılı herhangi ciddi bir sorun yaşamadan başarıyla tamamladı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL