• Geri dön

  • 514 Görüntülenme

  • 26 Haber

  • 73 İşletme görüntülenme


DİMES Milkshake Beklentinin 3 Kat Üzerinde Satışla Pazar Liderliğine Yerleşti

SOSYAL MEDYADA ORTAMI SALLADI,

PAZARDA DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

Türkiye’nin önde gelen içecek firmalarından DİMES’in, ortamı sallayan bir lansman kampanyasıyla tüketicisine sunduğu Milkshake, pazar payını 5 kattan fazla artırdı ve yüzde 50 payla pazarda güçlü bir liderliğe yerleşti. Bu dönemde DİMES Milkshake satışları beklentilerin 3 kat üzerinde gerçekleşti. TikTok, DİMES lansman kampanyasını, “dünya genelinde ilham veren iyi uygulama örneği” ilan etti.

Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu ve önde gelen içecek markası DİMES’in, tüketicilerden büyük beğeni alan Milkshake lansman kampanyasının arkasında güçlü bir ürün stratejisi yatıyor. DİMES pazarlama ekibinin başarı ile uyguladığı bu strateji, 6 ayda yüzde 50 payla pazar liderliği getirdi. Araştırma sonuçları, DİMES Milkshake’in; milkshake pazarını da yüzde 25 büyüttüğünü gösteriyor.

Beklentilerin 3 kat üzerinde satış başarısına imza atan DİMES Milkshake’in başarı öyküsünü, DİMES Hane ve Çocuk Kategorilerinden Sorumlu Pazarlama Müdürü Merve Keten anlattı.

Hedef Kitlesi Gibi Sosyal Ve Dijital, Tarzıyla Ortamı Sallayan Yepyeni İçecek: DİMES Milkshake
Milkshake’in, tüm dünyada gençlerin ve çocukların değişmeyen trendi olduğunu söyleyen Merve Keten, “DİMES, çocuk ürünleri kategorisinin lideri ve bunun da ötesinde, bağımsız araştırma sonuçlarına göre annelerin en güvendiği marka. Tüketicilerinin çocuk yaştan aşina oldukları bir arkadaş kimliği taşıyoruz. Bu gücümüzü, genç tüketici kitlesine de taşımayı; yeni kategori ve ürün lansmanlarımızla genç ve dinamik bir marka olarak Z kuşağı ile duygusal bağ kurmayı hedefledik. Gençlerin cool ve eğlenceli yaşam tarzına uygun DİMES Milkshake’i, tarzıyla ortamı sallayacak; hedef kitlesi gibi sosyal ve dijital olan; fenomenleşecek yepyeni bir içecek olarak sunduk” dedi.

Sosyal Medyada Ortamı Salladı: TikTok İlham Veren Örnek Olarak Gösterdi
DİMES, 2019 Ekim ayında raflarda yer almaya başlayan Milkshake ürününün lansman kampanyasına 2020’nin Ağustos ayında start verdi. Merve Keten’in “Dijital sosyalleşme nerede, DİMES Milkshake orada dedik. Gençlerin favori sosyal medya uygulaması TikTok’un fenomenlerini reklamında oynatan ve bu mecrayı tüm konseptiyle reklama uyarlayan ilk marka olduk” sözleriyle özetlediği kampanya, büyük başarı elde etti.

Reklam ajansı Reklamania Creative imzası taşıyan DİMES lansman kampanyasının başarısı, TikTok’un marka iş birlikleri platformu TikTok for Business tarafından dünya genelinde “İlham veren çalışmalar” kapsamında iyi uygulama örneği olarak gösterildi. TikTok for Business tarafından global iyi uygulama örneği olarak gösterilen DİMES Milkshake lansman kampanyasının, reklam hatırlama alanında yüzde 54, marka bilinirliğinde ise yaklaşık yüzde 30 artış olduğu belirtildi; kampanyanın başarısı kadar samimi diline de vurgu yapıldı.

Reklam yayını sonrası, hedef kitleye uygun 254 kişi ile yapılan post-reklam analizinde, DİMES Milkshake bilinirliğinin yüzde 83 düzeyinde çıktığını söyleyen Merve Keten, “Reklamın marka ile eşleştirmesi yüzde 93 düzeyinde. Bu oran, ajansımız Reklamania Creative ile belirlediğimiz ve yüzde 86 olan benchmarkının üzerinde. Yine araştırma sonuçlarımıza göre, daha önce DİMES Milkshake içen 121 kişi arasında DİMES Milkshake’i tekrar satın alma ve tavsiye etme oranı yüzde 98 düzeyinde” dedi.

Pazarda Dengeleri Değiştirdi: Pazarı Yüzde 25 Büyüttü, Payını Yüzde 50’ye Çıkardı
DİMES Milkshake’in Pazar payı, Ağustos – Ekim ayları arasında yüzde 9’dan yüzde 50’ye yükseldi. Aylık satış tonajları, Ağustos ayında hedefin yüzde 449, Eylül ayında yüzde 375 ve Ekim ayında da yüzde 129 üzerinde gerçekleştirildi. Ortalamada satışlar, hedeflerin üç kat üzerinde gerçekleşti. Öte yandan Milkshake pazarı ölçümleri, DİMES Milkshake’in başarısının, Ocak – Ekim 2020 döneminde pazar genelinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 büyüme getirdiğini gösteriyor.

TikTok Türkiye Rekoru DİMES’te
DİMES Milkshake reklam filmi, geçtiğimiz Ağustos ayında ilk olarak TikTok’ta yayına girdi ve ilk 1 saat içerisinde bin saat izlenme alıp 2.500 kişi tarafından paylaşıldı. Reklam filmi, 2 günde 1 milyon, bir ayın sonunda da 45 milyon organik izlenmeye ulaştı. Reklam filmi, YouTube Ads Leaderboard Türkiye sıralamasına göre ülkemizde Ağustos ve Eylül aylarında üst üste iki ay YouTube’da en popüler reklam oldu ve YouTube Leaderboard’da en üst sırada yer aldı. DİMES Milkshake lansman kampanyası kapsamında başlatılan #OrtamıSalla hashtag challenge’de ise, 450 bin tekil kullanıcı, 6 günde 1,5 milyon içerik üretti ve süre dolduğunda elde edilen izlenme sayısı, 1,9 milyarı aşarak rekor kırdı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL