• Geri dön

  • 463 Görüntülenme

  • 26 Haber

  • 73 İşletme görüntülenme


DİMES, iletişim alanında Türkiye’nin en prestijli ödül programlarından PRida Ödülleri’nde, Veri Kullanımı kategorisinin kazananı oldu. DİMES ödüle, Adcolony iş birliğinde gerçekleştirdiği “90’lara Başka Bak!” projesiyle uzandı.

Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu ve önde gelen içecek markası DİMES, Hayata Başka Bak! sloganı ve farklı disiplinleri bir arada kullanan iletişim çalışmalarıyla, reklam ve pazarlama dünyasının ödül programlarında başarısını sürdürüyor.

DİMES’in Adcolony iş birliğinde düzenlediği “90’lara Başka Bak!” projesi, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) tarafından tasarlanan ve düzenlenen PRİDA İletişim Ödülleri’nde, Veri Kullanımı kategorisinin kazananı oldu. İletişim disiplinlerinin tümüne açık olan PRİDA İletişim Ödülleri’nde, hedef kitlede olumlu yönde davranış değişikliği, algı değişikliği ve ölçülebilir bir etki yaratmayı başarmış projeler değerlendiriliyor.

DİMES Dijital İletişim Müdürü Ezgi Özyıldırım, ödülle ilgili olarak şunları söyledi: “Tüketicilerimizin hayatının içinde yer almak, hayatlarının bir parçası olmak istiyoruz. Hayata Başka Bak felsefemizden yola çıkarak, tüketicilerimizi, bazılarımıza gençlik, bazılarımıza çocukluk yıllarındaki güzel hisleri hatırlatan ‘90’lara Başka Bakmaya’ davet ettik. Tüketicilerimizle birlikte yolculuk etmeyi, bu yolculuğun öyküsünü birlikte yazmayı hedefledik.”

Spotify Üzerine ‘Karışık Kaset’
90’ların dünyasına ilk adımı müzikle attıklarını söyleyen Ezgi Özyıldırım, bu kapsamda Spotify ile gerçekleştirilen ilk projeyi şu sözlerle özetledi: “Yolculuğumuza 90’lar Türkçe Pop ile başladık. İlk projemizde, Spotify üzerinde DİMES için bir hesap ve tamamen 90’lar Türkçe Pop içeriğini baz alan listeleri oluşturduk. Çalma listelerimize ‘Abone’, ‘Efsane’ ve tabi ki bir müzik klasiği olan ‘Karışık Kaset’ isimlerini verdik.”

Kullanıcıların bu çalma listelerine ulaşması için, 90larabaskabak.com adresinde bir mikro site oluşturduklarını anlatan Ezgi Özyıldırım, “Mikro site ile kullanıcıların Spotify hesabının bağlanmasını isteyip, onların dinleme geçmişlerine göre onlara uygun bir çalma listesi sunduk. Kampanya duyurumuzu Instagram ve Twitter’da DİMES hesabından yaptığımız paylaşımlar ve influencer iş birlikleriyle gerçekleştirdik. Kampanyamızın ilk aşamasında iki milyona yakın erişim elde ettik. Çalma listelerimizi binlerce kullanıcı takip etti” dedi.

Dijitalde Başlayan 90’lar Yolculuğu, Radyoyla ve Hediyelerle Devam Etti
Spotify odaklı dijital projenin devamında, 90’lar Türkçe Pop rüzgarını radyoda devam ettirme kararı aldıklarını dile getiren DİMES Dijital İletişim Müdürü Ezgi Özyıldırım, “Radyo, popülerliğini günümüzde de devam ettiriyor. Radyo ve dinleyici arasında o an dinleyen herkesi duygusal bir bütünlükle birleştiren ve 90’lar ruhu ile örtüşen, çok farklı, duygusal boyutu çok güçlü bir bağ var. Bu doğrultuda, bu bağı yeniden yaşatmak için, 90’lar Türkçe Pop denilince akla gelen 3 DJ ile 3 farklı radyo kanalı ile anlaştık. Projemizin devamında, tüketicilerimize 90’ların ruhunu yaşatan hediyeler gönderdik. Hepimizin zaman zaman özlem duyduğumuz geçmişe kısa süreli geri dönüşler, kendimizle ve kendimizi iyi hissettiğimiz zamanlarla yeniden bağ kurmayı sağlıyor. Günlük hayatın içerisinde, bu bağın gücü ile küçük mutluluklar yaşatmayı hedefledik ve başarıya ulaştık” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL