• Geri dön

  • 391 Görüntülenme

  • 36 Haber

  • 19 İşletme görüntülenme


Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı Mine Narin ve Tohum Otizm Vakfı Sosyal Komite Üyeleri adımlarını, otizm farkındalığı ve otizmli çocukların eğitim desteği için attı.

7 Kasım Pazar günü büyük bir coşkuyla gerçekleşen N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda; Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı Mine Narin ve Sosyal Komite Üyeleri Nil Bentürk Uyguner, Ebru Aygun Kohen, Alev Ece Borancılı, Okşan Bozkır Mirap, Zeynep Baban, Zeynep Üstünel, Aslı Ogay, Deniz Konuralp, Rosella Karabacak, Ayşe Sever ve Renee Saban adımlarını otizme dikkat çekmek ve otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için attı.

Bağış kampanyaları 22 Kasım’a kadar devam ediyor!

N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda Yardımseverlik Koşusu yaparak kampanya oluşturan; Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkanı Mine Narin, Tohum Otizm Vakfı Sosyal Komite Üyeleri ve Tohum Otizm Vakfı gönüllü koşucularının kampanyalarına, bağış toplama kampanyasının devam edeceği 22 Kasım tarihine kadar https://ipk.adimadim.org/ adresinden bağışlarınız ile destek olabilirsiniz.

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Aileler, çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemliyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer akranlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL