• Geri dön

  • 823 Görüntülenme

  • 84 Haber

  • 623 İşletme görüntülenme


Hem cirosunu hem net kârını artırmayı başardı

2022’nin ilk yarısındaki finansal sonuçlarını duyuran Aksa Akrilik’in cirosu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 170 artışla 8,3 milyar TL’ye yükseldi. Tam kapasite ile üretime devam ederken FAVÖK rakamını yüzde 243 artırmayı başaran şirketin net kârı da 1 milyar TL’yi geride bıraktı. Aksa Akrilik’in ilk yarıdaki toplam yatırım miktarı ise 413 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye’nin tek, dünyanınsa lider akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik 2022’deki başarılı performansını sürdürüyor. Şirketin açıkladığı sonuçlara göre yılın ilk yarısında ciro, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârlılık (FAVÖK) ve net kârlılıkta bir kez daha artış kaydedildi.

1 milyar TL’yi aşan net kârlılıktaki artış yüzde 149
Aksa Akrilik, 2022’nin ilk yarısında cirosunu 8,3 milyar TL’ye çıkararak geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 170 artışa imza attı. 1,9 milyar TL FAVÖK rakamına ulaşan şirketin bu alandaki yükselişi ise yüzde 243 oldu. Aksa Akrilik, yılın ilk 6 ayındaki net kârını yüzde 149 artırarak 1 milyar TL’nin üzerine çıkarmayı başardı.

“413 milyon TL yatırımla hedeflerimize yürüyoruz”
Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, yılın ilk yarısındaki başarılı sonuçları yorumladı. Üretim, ihracat ve istihdamla Türkiye’nin gücüne güç katmaya devam ettiklerini dile getiren Taş, “Sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yarım asırdır tüm paydaşlarımız için katma değer yaratıyoruz. Türkiye’de sadece Aksa Akrilik tarafından gerçekleştirilen akrilik elyaf üretimiyle ülkemizin ihracatında stratejik pay sahibiyiz. Yüksek tempolu başladığımız 2022’nin ilk yarısı itibarıyla performansımızı artırmayı başardık. Bu periyotta tam 413 milyon TL değerinde yatırım yaparak hedeflerimize giden yolda güçlü adımlar attık. Aksa Akrilik’in başarılarında emekleri bulunan çalışanlarımıza ve bizlere destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL