• Geri dön

  • 1.132 Görüntülenme

  • 84 Haber

  • 623 İşletme görüntülenme


Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi, bu yıl 14-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Sektörü ve akademi dünyasını bir araya getiren, ulusal ve uluslararası kurumlardan konuşmacıların yer aldığı kongrede, AKSA Jeneratör tüm dünyanın kullandığı yenilikçi çözümlerini tanıttı.

Amerika’dan Asya’ya, Afrika’dan Okyanusya’ya kadar 170 ülkeye satış yapan; Türkiye, Çin ve ABD’deki üretim tesisleriyle dünyanın beş büyük jeneratör üreticisinden biri olan Aksa Jeneratör, elektrik ve elektronik mühendislerinin büyük buluşması Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi EEMKON 2019’a katıldı. 14-16 Kasım 2019 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde düzenlenen kongrede farklı mühendislik kollarını kapsayan yedi sempozyum sektör temsilcilerini ve akademik dünyayı bir araya getirdi.

Türk mühendisliğinin güç birliği konusunda EEMKON’un katkısına da değinen AKSA Jeneratör CEO’su Alper Peker, “Teknolojinin damga vurduğu bir çağda yaşıyoruz ve ülke ekonomisinin büyüyerek diğer ülkelerle yarışabilir hale gelmesi için Türk mühendisliğinin gelişimi çok büyük önem arz ediyor. Bu anlamda EEMKON’da bilgi ve deneyim paylaşımı gelecekteki başarılı projelerin altyapısını oluşturuyor” değerlendirmesinde bulundu. Aksa Jeneratör’ün uluslararası iş birlikleriyle Türk mühendisliğinin kalitesini tescil ettiğini ifade eden Peker, Aksa Jeneratör’ün 2025 yılına kadar dünyada en büyük ilk üç üretici firmadan biri olma hedefiyle çalıştığını belirtti. Bunun için Ar-Ge’yi çalışmalarının merkezinde bulundurduklarını belirten Peker, “Yüksek teknolojik ürünlerimizle markamızı büyütürken Türk mühendisliğini de ihraç ediyoruz” diye konuştu.

Yenilikçi ürünlerin markası Aksa
Kongrenin Sektörel Oturumlar bölümünde Aksa Jeneratör’ün mühendislik çözümlerini aktaran bir konuşma yapan Aksa Jeneratör Pazarlama Müdürü Ergun Yılmaz, firmanın dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı, uluslararası alanda Gana Kotoka Havalimanı, Aşkabat Olimpiyat Kompleksi gibi dev projelerde yer aldığını anlattı. Yılmaz, Yeni Kaledonya Adası'ndan, Komor Adaları'na ve son olarak Okyanusya’nın turizm cenneti Vanuatu ya kadar birçok ülkede satış gerçekleştirdiklerini; Ar-Ge yatırımlarıyla farklı pazar ve sektörlerin ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi ürünler gerçekleştirdiklerini ve 8 saniyede tüm sistemi yükünü besleyebilen projelere imza attıklarını dinleyicilerle paylaştı.

AKSA Jeneratör Hakkında
1968 yılında Ali Metin Kazancı’nın kurduğu elektrikli motor fabrikasıyla üretim yolculuğuna başlayan AKSA, 1984 yılında ilk jeneratörünü üretti ve kısa zamanda elektrik enerjisi temini için makine ve donanım üretimi konusunda uzmanlaşarak, dünyadaki sayılı jeneratör üreticilerinden biri oldu. 1994 yılında Aksa topluluğunun Kazancı Holding adı altında birleşmesi ve yeni organizasyonu ile Aksa Jeneratör bugünkü yapısına ulaştı. Uzun yıllardır Türkiye jeneratör pazarının lideri olan Aksa, 3 kıtada üretim ile 170 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Üretiminin yüzde 65’ini ihraç eden Aksa Jeneratör; İstanbul dışında Çin’de ve Amerika’da bulunan üretim tesisleriyle, Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’da bulunan 19 ofis ve 4 temsilciliği ile küresel sektörde ilk 5 firma arasındadır. Doğal gazlı jeneratörlerin dünyadaki ilk üreticilerinden biri olan Aksa Jeneratör senkron jeneratör projelerinde tartışmasız üstünlüğünü korurken, Ar-Ge yatırımları ile daha düşük yakıt sarfiyatlı, daha düşük ses seviyeli ve çevre dostu jeneratörler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL