• Geri dön

  • 1.026 Görüntülenme

  • 48 Haber

  • 243 İşletme görüntülenme


EMO Hannover Türk ürünlerini böyle duyurdu: Boğaziçi’nden ileri teknoloji

Alman Röders firmasının ve Mitsubishi Almanya’nın Türkiye mümessili Tezmaksan, tasarlayıp ürettiği iki yeni ürünüyle EMO Hannover Fuarı’na katıldı. İlk tanıtımı fuarda yapılan iki ürün için EMO Hannover resmi sitesinden “Boğaziçi’nden ileri teknoloji” başlığı ile duyurdu. Ürünlerden Cubebox fabrikaların 24 saat boyunca operatörsüz çalışmasına olanak tanırken, Kapasitematik ise makinelerin operatörlerle 7 gün 24 saat konuşmasını sağlıyor. İki ürüne ilişkin ilk distribütörlük anlaşmalarının fuarda yapılması bekleniyor. 

Bir Alman markası olan Röders’in uzun yıllardır distribütörlüğünü yapan, aynı zamanda Almanya Mitsubishi Electric temsilciliğini de uzun yıllardır yürüten Tezmaksan, üretim verimliliğini arttırmak amacıyla tasarlayıp geliştirdiği yeni ürünleri Cubebox ve Kapasitematik ile EMO Hannover Fuarı’na katıldı. Metal işleme sektöründe dünyanın lider ticaret organizasyonu olarak kabul gören EMO Hannover’de tanıtılacak ürünlerin Avrupa’daki satışları ise 2020 yılında başlayacak. Pek çok marka ile iletişim halinde bulunan Tezmaksan’ın ilk distribütörlük anlaşmalarını fuarda yapması bekleniyor. Markanın, Cubebox’ta ilk yıl için koyduğu satış hedefi 5 milyon Euro iken Kapasitematik’de bu rakam 1 milyon Euro olarak açıklandı.

24 saat operatörsüz çalışmayı sağlayan Cubebox Avrupa’da

Tezmaksan, verimliliği artıran bu yeni iki ürünüyle dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor. Ar-Ge merkezi tarafından tasarlanan Cubebox, akıllı fabrikalarda makina-operatör iş birliğinde üretimin hızını artırıyor. Cubebox, şirketlere 24 saat operatörsüz ve hatasız çalışabilir bir sistem sunuyor. Özellikle gece vardiyalarında şirketlere yüzde 50 verimlilik sağlayan Cubebox, standart yapısıyla da tüm CNC tezgahlara uyumlu olmasıyla göze çarpıyor. Şirketlere özel robot sitemlerinden yüzde 20 daha uygun fiyata gelen yazılım, sadece bir günde kurulup devreye alınabiliyor. Ayrıca bu sistem ile robot programlama bilgisine ihtiyaç duymadan parça değişimi de yapılabiliyor. Tezmaksan, Cubebox ile Avrupa’ya yıllık 5 milyon Euro sistem ihracatı yapmayı hedefliyor.

Kapasitematik’te ihracat hedefi 1 milyon Euro
Kapasitematik ise bir üretim takip yazılımı olarak geliştirildi ve makineler ile operatörlerin 7 gün 24 saat çalışmasına olanak tanıyor. İşletme verimliliğini arttıran Kapasitematik, makinelerin arızasını önden bildirdiği için de kurumun zaman kaybetmeden müdahalesine olanak tanıyor. Endüstri 4.0 dahilinde düşünülebilecek bu proje ile uzaktan erişim yaparak makinelerin anahtar öneme sahip verileri bir merkezde toplanıyor ve bu veriler rapora dönüştürülüyor. Uzaktan izleme ve verimlilik raporlama sistemi olan 'Kapasitematik' sayesinde CNC kullanıcıları ve işletmeler, mevcut makinelerini ölçebilir ve tarihsel trend analizlerini görebiliyor. Normal şartlarda bir işletme için hem maliyet hem de zaman açısından sorun olabilecek bu tür bir çalışmayı Kapasitematik ile tek bir tuşla tamamlamak ve takip etmek mümkün. Kapasitematik ile hedeflenen yıllık satış ise 1 milyon Euro olarak bildirildi.

“Gelişen teknolojiye ayak uydurmamız şart”
Dijital dönüşümle birlikte AI, IIOT gibi birçok modern teknolojinin üretim parkurlarının vazgeçilmezi haline geleceğini söyleyen TEZMAKSAN Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “İnsan-makine işbirliği, mobil sistemler ve akıllı robotlar, imalat sanayinin dijitalleşmesinin önemli bir parçası haline geldi. Marka olarak dünyada çalışma biçimini değiştiren, verimliliği arttıran bu yeni çağın önemli aktörlerinden biri olmak istiyoruz. Bu amaçla makineleri daha da akıllı yapmak için Ar-Ge çalışmalarımızı arttırıyoruz. EMO Hannover Fuarı’nda bu iki yeni ürün üzerinden önemli anlaşmalara imza atacağız, bayilik ağımızı kurmaya başladık” diye konuştu. www.tezmaksan.com.tr

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL