• Geri dön

  • 931 Görüntülenme

  • 48 Haber

  • 243 İşletme görüntülenme


TEZMAKSAN Akademi Siemens eğitimlerini İzmir’e taşıdı

İmalat sanayisine nitelikli insan gücü yetiştirmek için faaliyet yürüten Tezmaksan Akademi, İstanbul’un ardından İzmir’de de “Siemens SINUMERIK 828D / 840DSL Kontrol Ünitelerinde Freze Kullanım ve Programlama - Temel ve İleri Seviye” eğitimleri düzenledi.Siemens ile birlikte yürütülen eğitim programının 10. etabı başarı ile tamamlanırken katılımcılara da sertifikaları verildi.
Tezmaksan Akademi ile Siemens arasındaki eğitim işbirliği “Siemens SINUMERIK 828D / 840DSL Kontrol Ünitelerinde Freze Kullanım ve Programlama - Temel ve İleri Seviye” eğitimleri ile devam ediyor. İmalat sanayisinde çalışan ya da çalışacak olan gençleri dijital dönüşüm sürecine hazırlayan eğitimin 10. etabı, Tezmaksan Akademi’nin İzmir şubesinde düzenlendi.

Program sonrası katılımcılara sertifika verilirken, konuya ilişkin açıklama yapan Siemens Eğitmeni Özkan Dinler, “Dijital dönüşüm, iş dünyasındaki hemen hemen her sektörde faaliyet gösterenlerin mutlaka tanışacakları bir olgur. Elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon alanlarına odaklanan ve dünya çapında 171 yıldır faaliyet gösteren Siemens, Endüstri 4.0 kavramının anlaşılması ve yaygınlaşması için de bu noktada dünyada öncü olmaya devam ediyor.. Dijitalleşme tüm endüstrilerde olduğu gibi makine ve takım tezgahları endüstrisinde de önemli bir yere sahip. Tezmaksan Akademi’de bu eğitimlerden biri olan SINUMERIK Eğitimi verildi. SINUMERIK kontrol sistemi en başından beri inşa edilmiş bir dijital dönüşüm hazırlığına sahip. Katılımcılara bu noktada talaşlı imalatın temel prensiplerinden kesici takımlara, NC programlama esaslarından son teknoloji diyalog programlama tekniklerine kadar bilgisayar kontrollü takım tezgahları için tüm temel prensipleri içeren bir eğitim verilmekte. Ayrıca katılımcılara SINUMERIK kontrolcünün dijital dönüşüme ne kadar hazır olduğu bilinci de aktarılmakta. Böylelikle SINUMERIK kullanımında kullanıcılara yetkinlik kazandırarak aradıkları fonksiyonel kullanım ve minimum hata ve maksimum verim ile kullanma imkanı sağlanmaktadır” dedi.

Üniversitelerle işbirliği anlaşması yaptı

Siemens SINUMERIK eğitimlerinin dokuzuncu etabı, Ekim ayında Tezmaksan Akademi’nin İstanbul’daki genel merkezinde düzenlenmişti. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan ve 2015 yılından bu yana faaliyet yürüten Tezmaksan Akademi’nin İstanbul ve İzmir’in yanı sıra Ankara’da da şubesi bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana 47 ilde 40 bin teknik lise öğrencisine “Torna ile Şekillenen Hayatlar Semineri” düzenleyen Akademi, her yıl meslek okullarına ücretsiz kaynak kitap desteği de sunuyor. Bu yıl meslek okullarına 50 bin kitabın dağıtımı yapılırken, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Ostim Teknik Üniversitesi ile de eğitim ve proje noktasında işbirliği protokolü imzaladı. Tezmaksan Akademi, kurduğu online eğitim platformu üzerinden 5075 öğrenciye eğitim veriyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL