• Geri dön

  • 789 Görüntülenme

  • 48 Haber

  • 243 İşletme görüntülenme


Türkiye talaşlı imalat sanayine 40 yılı aşkın süredir üretimle katkı sunan Tezmaksan’ın eğitim ve istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Tezmaksan Akademi, İstanbul Gedik Üniversitesi ile iş birliği protokolüne imza attı. Üniversite ile imzalanan protokol kapsamında İmalat İşlemleri, Bilgisayar Destekli İmalat ve Takım Tezgahları dersini alacak öğrencilere tezgah başında veya dersliklerde Tezmaksan Akademi eğitimcileri tarafından uygulamalı eğitimler verilecek. Ayrıca belirlenecek olan konu ile ilgili olarak Tezmaksan Akademi’nin Bayrampaşa’da yer alan merkezinde de belirli süreli eğitimler gerçekleştirilecek.

Ürettiği yenilikçi çözüm ve yatırımlarla Türkiye sanayisinin 40 yılı aşkın süredir çözüm ortaklığını üstlenen Tezmaksan, eğitim alanındaki çalışmalarına da devam ediyor. Bu kapsamda 2015 yılında hayata geçirilen ve eğitimle talaşlı imalat sanayi arasında köprü görevi gören Tezmaksan Akademi, yeni eğitim öğretim yılı öncesindeki ilk iş birliğini İstanbul Gedik Üniversitesi ile gerçekleştirdi. Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Ahmet Kesik ve İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik’in imzaladığı protokole göre; üniversite öğrencilerine 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren İmalat İşlemleri, Bilgisayar Destekli İmalat ve Takım Tezgahları dersleri verilecek. Eğitimleri tamamlayan öğrenciler ise MEB onaylı sertifikanın sahibi olacak.

Gençlerin iş hayatına atılmadan önceki tecrübesi Tezmaksan Akademi’ye emanet

İstanbul Gedik Üniversitesi ile imzalanan iş birliği protokolüne dair açıklamalarda bulunan Tezmaksan Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu: “Nitelikli insan kaynağına ulaşmak, sektörümüzün her dönem ihtiyaç duyduğu konular arasında geliyor. Biz de üniversite-sanayi iş birliğini önemseyen ve bunu gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile fiili şekilde gerçekleştiren bir kurum olarak gençlere yapılan bu yatırımı geleceğe yatırım olarak görüyoruz. Onların bölümlerinde aldıkları teorik dersleri pratiğe dönüştürmesi, sektörümüze olan yabancılığını azaltarak mezuniyet sonrası iş hayatına daha tecrübeli atılmalarına fırsat tanıyor. Tezmaksan olarak sanayinin gücünün gençlerin enerjisi ve dinamizminden geldiğine inanıyor ve onları her daim desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

“Amacımız, ekonominin yanı sıra eğitim alanına da katma değer sağlamak”

İmzalanan protokolün içeriğine dair bilgi paylaşan Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı, şunları söyledi: “Sanayinin çözüm ortağı bir firma olarak amacımız, ekonominin yanı sıra eğitim alanına da katma değer sağlamak. Bu sayede İstanbul Gedik Üniversitesi ile attığımız imzalar; eğitim, öğrenim ve çözüm odaklı sanayi – üniversite iş birliğinin garantisi oldu. Bu sayede sanayimizin ve sanayicilerimizin gelişen - değişen teknolojiler doğrultusunda üretim yetkinliklerini ve yeterliliklerini uyumlu hale getirmelerine, daha üst seviyelere taşıyabilmelerine imkân verecek; ihtiyaç analizleri, teknoloji transferi, mesleki eğitim ve Ar-Ge çalışmaları gibi başlıklarda proje faaliyetleri gerçekleştirmesini sağlayacağız. Öğrencilere makine programı müfredatında güz ve bahar dönemlerinde ilgili dersler kapsamında tezgah başında veya dersliklerde Tezmaksan Akademi eğitimcilerimiz tarafından uygulamalı eğitimler verilecek; Tezmaksan Akademi paydaşlarının ortak katılımı ile Kariyer Günleri’ni üniversitenin yerleşkesinde düzenleyeceğiz. Ayrıca belirlenecek olan konu ile ilgili olarak Bayrampaşa’da yer alan merkezimizde de belirli süreli eğitimler gerçekleştirilecek. Bu sayede eğitim uygulamalarının çeşitliliğinin artırılması, bilgi ve tecrübe aktarımı sağlanması ve yeni teknolojiler eşliğinde öğrenci ve kursiyerlerin mesleki gelişimlerine destek verilmesini sağlayacağız. Sonuç olarak talaşlı imalat sektörünün ihtiyacına yönelik kalifiye eleman istihdamına zemin oluşturacak ve benzer uygulamalara da örnek teşkil edeceğiz.”

“Yetişmiş insan kaynağı ülkemizin geleceği ve kalkınması açısından büyük önem taşıyor”

Tezmaksan ile gerçekleştirilen iş birliğine dair görüşlerini paylaşan İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik, “Tezmaksan ve üniversitemiz, sanayi-üniversite iş birliğine örnek teşkil edecek bir anlaşmaya imza attı. Takım tezgahları ve otomasyon konusunda uzman bir şirket olan Tezmaksan ile uygulamalı eğitim vererek yetkinlik ve bilgi seviyesi yüksek gençler yetiştirecek ve sanayinin ihtiyaç duyduğu iş gücüne katkı sağlayacağız. Bundan ötürü çok mutluyum. Üniversite olarak uygulamalı eğitime çok önem veriyoruz. Gençlerimizin mezun olmadan tecrübe kazanmasını ve iş hayatına hazır olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Yetişmiş insan kaynağı ülkemizin geleceği ve kalkınması açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik, “İstanbul Gedik Üniversitesi olarak kurucumuz Halil Kaya Gedik’in önderliğinde eğitimde sanayi- üniversite iş birliğinin gücüne inanıyor ve çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Böylece bir yandan geleceğini şekillendirmek için çabalayan öğrencilerimize yol gösterirken bir yandan da sanayinin iş gücüne katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün İstanbul Gedik Üniversitesi ve Tezmaksan arasında gerçekleşen iş birliği ile öğrencilerimizin mezun olmadan sektöre dair deneyim kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz. İstanbul Gedik Üniversitesi ve Tezmaksan akademi arasında imzalanan protokol kapsamında eğitim, öğrenim ve çözüm odaklı sanayi- üniversite iş birliği sağlanarak sanayimizin ve sanayicilerimizin gelişen, değişen teknolojiler doğrultusunda üretim yetkinliklerini ve yeterliliklerini uyumlu hale getirmelerini daha üst seviyelere imkân verecek; ihtiyaç analizleri, teknoloji transferi, mesleki eğitim ve AR-GE çalışmaları gibi başlıklarda proje faaliyetleri gerçekleştirilecek ayrıca sektöre yönelik sertifikalı eğitimler verilecektir.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL