• Geri dön

  • 537 Görüntülenme

  • 118 Haber

  • 60 İşletme görüntülenme


Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen, Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı olan Eskişehir (ESOK) Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl 9-11 Haziran tarihlerinde Odunpazarı Evleri meydanında startı verilecek Eskişehir Rallisi’nde, Türkiye’nin en genç ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye güçlü Ford araçları ve yetenekli pilotlarıyla tam kadro mücadele edecek.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Eskişehir (ESOK) Rallisi, bu yıl 9-11 Haziran tarihleri arasında 71 otomobil ve 142 sporcunun katılımıyla Odunpazarı Evleri meydanında start verilecek. Toplam uzunluğu 116 km asfalt zeminli 8 özel etaptan oluşan ralliyi daha önce 4 kez kazanan Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye, genç pilotları ile tam kadro yarışacak.

9 Haziran 2023 Cuma günü saat 20.30’da Odunpazarı Evleri meydanında yapılacak olan seremonik start sonrası Eskişehir (ESOK) Rallisi’nin ilk günü 10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda yer alan Servis Park’tan başlayacak. Rallinin ilk günü, 4 özel etabın geçilmesinin ardından saat 16.32’de yine Servis Park’ta son bulacak. Rallinin ikinci günü ise 11 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayarak 4 özel etabın ardından saat 17.17’den itibaren ESPARK önündeki finiş seremonisi ve ödül töreni ile tamamlanmış olacak.

Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir Rallisi'nde genç pilotları ile hedefe ulaşmak istiyor

Geçtiğimiz hafta Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) İtalya ayağında WRC3 sınıfında ülkemize podyum kazandıran Ali Türkkan ve Burak Erdener, kazandıkları deneyim ve hızla sezonun 3. ayağı olan Eskişehir Rallisi’nde neler yapabileceklerini gösterecekler. Bu yıla başarılı bir başlangıç yapan Castrol Ford Team Türkiye’nin genç ve gelecek vadeden pilotları sezonun ikinci yarışı olan Bursa Rallisi’nde gençlerde ilk dört sırayı domine etmeyi başarmıştı.

Sezona hızlı bir başlangıç yapan Efehan Yazıcı ve co-pilotu Sevi Akal da zirveyi hedefliyor. Genç Pilotlar Şampiyonasında lider, 2 çeker Şampiyonasında ise ikinci sırada bulunan Efehan Yazıcı, Eskişehir Rallisi’nde de şampiyonadaki pozisyonunu korumak ve zirvede kendine yer bulmak için start alacak. Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen co-pilotu Sevi Akal ise Kadın co-pilotlar sınıfında lider konumunda bulunuyor.

Bodrum Rallisi’nde kariyerinin ilk startını almasına karşılık etap dereceleriyle ümit vaat ettiğini gösteren takımın en genç pilotu Mert Yudulmaz, tecrübeli co-pilotu Özden Yılmaz ve iki çeker Fiesta R2T aracıyla Yeşil Bursa Rallisi’nin ardından Eskişehir Rallisi’nde asfalt zeminde ikinci yarışına katılıyor. İkili, Genç Pilotlar Dördüncülüğü’nü kazanarak 47. Yeşil Bursa Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye’nin başarılarına yenisini ekledi. Yudulmaz, Eskişehir Rallisi’nde de tecrübesini ve hızını artırmak hedefiyle start alacak.

Şampiyon pilot deneyimlerini ve bilgilerini aktararak, genç pilotlara ilham kaynağı oluyor

Castrol Ford Team Türkiye'nin şampiyon pilotu Murat Bostancı bu yıl da pilot koçu olarak, uzun yıllar Türkiye’de ve Avrupa’da elde ettiği tecrübe ve bilgilerini takımın genç pilotlarına aktarmak için çalışıyor.

Castrol Ford Team Türkiye; 2022 ralli sezonunu da Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu, Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu ve diğer katıldığı sınıflarda podyum ve birinciliklerle geride bırakmıştı. Ayrıca TOSFED’in desteğiyle Türk Milli Takımı olarak katıldığı FIA Motorsporları Oyunları’nda Türkiye adına tek madalyayı genç pilot Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener kazanmıştı.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

• 10-11 Haziran Eskişehir Rallisi
• 2-3 Eylül Kocaeli Rallisi
• 30 Eylül-1 Ekim İstanbul Rallisi
• 28-29 Ekim 100. Yıl Rallisi
• 18-19 Kasım Ege Rallisi

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL