• Geri dön

  • 399 Görüntülenme

  • 118 Haber

  • 60 İşletme görüntülenme


En zorlu ve heyecan verici motorsporları şampiyonalarından biri olarak kabul edilen
Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) İtalya ve Estonya'daki etaplarında podyumun en büyük adayı olduğunu kanıtlayan Castrol Ford Team Türkiye, Finlandiya Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. Genç pilot
Ali Türkkan ile co-pilotu Burak Erdener, şampiyonanın en hızlı ve aksiyon dolu yarışı olan Finlandiya’da mücadeleye ortak olmak için start alacak.

Motorsporlarında global arenada adından başarıyla söz ettiren Castrol Ford Team Türkiye, Formula 1’den sonraki en prestijli şampiyonalardan biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın (World Rally Championship-WRC) üçüncü etabında Finlandiya’da puan mücadelesine devam ediyor. Genç pilotumuz WRC’nin İtalya ve Estonya’daki önceki etaplarını WRC3 kategorisinde sırasıyla üçüncü ve dördüncü olarak tamamlama başarısını gösterdi. 3-6 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleşecek Finlandiya Rallisi’ne kariyerinde ilk defa katılacak olan Ali Türkkan’ı WRC3 sınıfındaki yoğun katılım ve rakiplerin sekizinin Finli oluşu sebebiyle zor bir mücadele bekliyor. Genç pilotumuz bu zorlu şartlarda kendisine üst sıralarda yer bulmak için mücadele edecek.

Orman etapları, göller arasındaki toprak yolları ve büyük tepe atlamalarıyla akıllarda yer eden şampiyonanın en hızlı ve zorlu yarışı olan Finlandiya Rallisi’nde hem rakiplerine hem de araziye karşı yarışacak olan ikili, bir kez daha yeteneklerini ve Fiesta Rally3 araçlarının gücünü ortaya koyacak.

Final yarışı Yunanistan’da

Ali Türkkan ve Burak Erdener, Finlandiya’nın ardından Dünya Ralli Şampiyonası’nın son etabı olan Yunanistan’da yarışacak. Takım, 7-10 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşecek Acropolis Rallisi’nde de podyum derecesi alarak Dünya Şampiyonası’nı üst sıralarda kapatmayı hedefliyor.

Ali Türkkan ve Burak Erdener’i Castrol Ford Team Türkiye’nin köklü sponsorlarının yanı sıra Otokoç ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) destekliyor. Castrol Ford Team Türkiye'nin pilot koçu ve takım menajeri olan ve daha önce Finlandiya Rallisi’nde iki kez mücadele etmiş şampiyon pilot Murat Bostancı da uzun yıllar boyunca gerek yurt içinde gerekse yurt dışında edindiği tecrübe ve bilgilerini ekibe aktarıyor.

Castrol Ford Team Türkiye, hızını ve tekniğini dünya sahnesinde kanıtlıyor

Ülkemizin ilk ve tek Avrupa şampiyonu ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, Dünya Ralli Şampiyonası’nda hızı, araçları ve teknik mükemmelliğiyle adından övgüyle söz ettiriyor.

Ali Türkkan ve Burak Erdener ile WRC’ye hızlı bir başlangıç yapan takım, 1-4 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşen ve toprak etaplarıyla kıyasıya rekabete sahne olan İtalya rallisini WRC3 kategorisinde 3. sırada tamamlayarak daha ilk Dünya Şampiyonası yarışında podyuma çıkmışlardı. Ekip, 20-23 Temmuz 2023 tarihlerinde şampiyonanın ikinci etabı olan Estonya’da ise çok hızlı ve tepeli toprak etaplardan oluşan, teknik ustalık gerektiren bir coğrafyada yarıştı. Türkkan böyle bir coğrafyada ilk ralli startını almasına karşılık etaplar boyunca üstün bir performans sergiledi ve ekip, yarışı WRC3 kategorisinde dördüncü sırada tamamladı.

Ali Türkkan ve Burak Erdener, Castrol Ford Team Türkiye’nin podyumları domine eden iki ismi. İkili daha önce de TOSFED'in desteğiyle 2022'de Türk Milli Takımı olarak katıldıkları FIA Motorsporları Oyunları'nda Türkiye adına tek madalyayı kazanmıştı.

Ali Türkkan ayrıca 2021 yılında co-pilotu Onur Vatansever ile Avrupa Ralli Kupası'nda Genç Pilotlar ve İki Çeker Şampiyonluğu’nu elde etmiş, Balkan Ralli Kupası'nda da Genç Pilotlar ve İki Çeker Şampiyonluğu’na uzanmıştı. Castrol Ford Team Türkiye ilk olarak 2008 yılında WRC'ye katılmıştı. Bu sezonda FSTI sınıfında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini kazanmıştı. Takım daha sonra 2013 yılında Murat Bostancı ile Junior WRC (Dünya Gençler Şampiyonası) kategorisinde yarışmıştı. Son olarak, 2018 yılında Buğra Banaz ile Junior WRC sınıfında ve Murat Bostancı ile WRC2 sınıfında mücadele vermişti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL