• Geri dön

  • 105 Görüntülenme

  • 52 Haber

  • 121 İşletme görüntülenme


Türk Ytong Türkiye’de 60 yıldır çağdaşlığın ve kalitenin simgesi olarak iz bırakıyor

Türk Ytong, Türkiye’de kuruluşunun
60. yılını kutluyor

Türkiye’de 1963 yılından bu yana hizmet sunan Türk Ytong, yapı malzemeleri sektöründeki 60. yılını kutluyor. 1963 yılında kurulan ve 1965’te üretime başlayan şirket, bugün 6 fabrikası, 555 çalışanı ve yıllık 2 buçuk milyon metreküp üretim kapasitesiyle Ytong ürünleri üreten ülkeler arasında dünya lideri konumuna gelmeyi başardı.

60. yıl kutlamaları için İstanbul’daki yönetim merkezinin yanı sıra, Ytong’un Antalya, Çatalca, Bilecik, Trakya ve Dilovası fabrikalarında da eş zamanlı törenler gerçekleştirildi. Şirket ortakları, yönetici ve çalışanlarının bir araya geldiği törenlerde, Türk Ytong çatısı altında uzun sürelerle görev yapan çalışanlara kıdem ödülleri dağıtıldı.

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 60 yıldır aralıksız ürün ve hizmet sunduklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında Türk Ytong olarak 60. yılımızı kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Geldiğimiz noktada gazbetonun da 100. yılında dünyanın en büyük Ytong üreticisi konumundayız. Şirketimizin kurucularını, bugün hayatta olan ya da aramızdan ayrılan Ytong’a emeği geçen herkesi tek tek minnetle anıyoruz” dedi.

İstanbul’daki törende konuşan Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 1963 yılında Türk Ytong olarak yola çıktıklarında, Türkiye inşaat sektöründe gazbeton ürününü kimsenin bilmediğini, o yıllardan bu yana, konut ve sanayi tesislerinde Ytong’un sağladığı avantajları anlatmaya odaklandıklarını aktardı. Hinginar, “Ytong, çevre ve enerji dostu, nefes alan, hafif yapı malzemeleriyle, ülkemizde sağlıklı ve güvenli konutlar inşa edilmesine ilk günden beri öncülük etmiştir. Çağdaşlığın, kalitenin ve yenilikçiliğin adresi olmuştur. Sadece hizmet sunmadık aynı zamanda elimizi taşın altına koyduk, ürettik. Katma değer yarattık, değerlerimizle örnek olduk. Bu bizlerin olduğu kadar ülkemizin sanayi üretiminin de bir başarı hikayesi ve gurur tablosudur. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu başarılara imza atmış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Ytong ile çağdaş ve modern konutlar
Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Türk Ytong olarak 60 yılda dünyanın ve Türkiye’nin yaşadığı tüm değişikliklere şahitlik ettiklerini, çalışanların özverili yaklaşımıyla, ilk günden beri çağdaş bir ülke, çağdaş yaşam alanları yaratma hedefiyle hiç durmadan çalışmayı sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Hinginar en büyük hedeflerinin ülkeye fayda sağlayan ürünler üretmek olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Hedefimiz modern hayatın ihtiyaçlarının neler olduğunu anlayarak, bunlara cevap vermek oldu. Türkiye’de sektörümüzde pazar lideri ve üretimde alanımızda dünya lideri olmayı başardık. Topluma olan sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bunu kültür, sanat, eğitim başta olmak üzere her alanda yerine getirmeye özen gösteriyoruz. 60. yılımıza özel olarak sürdüğümüz Sarının İzi projesiyle Türkiye’nin en büyük açık hava sergisine imza atıyoruz. ”

Depremden etkilenen mimarlık öğrencilerine 60. Yıl Bursu
Fethi Hinginar Türk Ytong olarak her zaman mimarlık ortamına ve eğitime destek verdiklerini, eğitimi kendileri için bir sosyal sorumluluk alanı olarak gördüklerini paylaşarak özel bir burs programını da hayata geçirmeye karar verdiklerini açıkladı. 06 Şubat’ta yaşanan depremin herkesin üzerinde derin bir etki bıraktığını paylaşan Hinginar, depremin yaşandığı günden itibaren kurum ve kurum çalışanları olarak bölgeye olan desteklerine devam ettiklerini söyledi. Türk Ytong olarak depremden etkilenen 60 mimarlık öğrencisine 4 yıl boyunca eğitim bursu vereceklerini paylaştı.

Hedefimiz hem Türkiye hem de dünya için çalışmak
Toplantıda konuşan Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak, “Yaşanan tüm zorluklara, 06 Şubat’ta ülkemizi derin acılara boğan depremlere rağmen çalışmaktan geri durmadık. Ülkemize hizmet sunmayı, değer yaratmayı bir an olsun aklımızdan çıkarmadık. Müşterilerimize olan taahhütlerimizi her zaman olduğu gibi eksiksiz yerine getirdik, başarılı sonuçlar elde ettik . Yeni pazar koşullarına göre aldığımız hızlı tedbirler ve oluşturduğumuz stratejiler, hedeflenen sonuçların da üzerine çıkmamızı sağladı. Ar-Ge faaliyetlerine ve ihracata odaklandık. 60. yılımıza özel, yeni bir ürüne de imza attık. AR-GE ekibimizin yaptığı çalışmalarla enerji verimliliğinde önemli avantajlar sağlayan Ytong 0,08 duvar bloklarını sektöre sunduk. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında amacımız sanayisi gelişen ve büyüyen ülkemiz için üretmeye devam etmek. AR-GE ekibimizle ülkemize ve dünya yapı malzemesi sektörüne yeni ürünler sunmak istiyoruz. Tüm bunların yanında ülkemizde çağdaş, konforlu, deprem güvenliğine sahip konutlar ve yapılar inşa edilmesini sağlamak için çalışıyoruz. Çağdaş, modern, çevreye duyarlı yapılarda sağlıklı ve mutlu bir biçimde yaşanması bizler için önemli. O nedenle önümüzdeki yıllarda hedefimiz hem ülkemiz ve hem de dünya için çalışmak.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL