• Geri dön

  • 573 Görüntülenme

  • 78 Haber

  • 197 İşletme görüntülenme


ÇOCUKLAR, KİTAPLARIN BÜYÜLÜ DÜNYASIYLA BULUŞUYOR 
New Holland, Anadolu’daki çocukları kitapların sihirli dünyasıyla farklı illerdeki köylerde kurduğu New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri’nde buluşturmaya devam ediyor.
Kitaplarıyla yeni nesillerin ufkunu açan New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri’nin 
yenisi ise Balıkesir-Edremit’teki Bostancı İlkokulu’nda çocuklara kapılarını açtı.

Türkiye’nin en köklü ve güçlü holdinglerinden Koç Grubu şirketi TürkTraktör, birbirinden farklı alanlardaki sosyal sorumluluk projelerinin kapsamını genişletmeye devam ediyor.

TürkTraktör’ün lider markası New Holland, çocuklarda 12 yaşa kadar kazanılan alışkanlıkların öneminin farkında olarak, okuma alışkanlığının kazanılmasının peşine düştü ve internet çağı çocuklarının ufkunu genişletmek, bilgi edinmelerini sağlamak ve toplumun eğitim seviyesine değer katmak üzere 2016 yılında New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri’ni kurmaya başladı.

Çocuklarda 7-12 yaş arasında edinilen okuma alışkanlığını desteklemek ve kitap okumanın önemini küçük yaşlarda çocuklara aşılamak üzere hayata geçirilen bu kütüphaneler aynı zamanda çocukları dünya çocuk klasikleriyle buluşturarak, onlara yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirebilecekleri bir ortam hazırlıyor.

Onlarca çeşit kitapla, keyifli bir kütüphane ortamında buluşan çocuklar; hem okuma alışkanlığı kazanıyor hem de hayal güçleri ve bilgi dağarcıklarını geliştirme imkânına kavuşuyor.

Proje kapsamında da ilk kütüphaneler Çankırı ve Ağrı’da açıldı. Çocukların kütüphanelere gösterdiği yoğun ilgiyle birlikte; proje daha geniş kapsamlı hale getirildi ve Uşak, Kayseri ile Tekirdağ Çorlu’da da kütüphaneler kuruldu.

Her zaman daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında okul tercihi çevre köy ve mahallelerden okumaya gelen kalabalık öğrenci topluluğuna sahip okullardan yana yapılıyor. Açılan kütüphanelerin önce binaları tadilat ediliyor ve sonrasında da kütüphanenin mobilya ihtiyaçları karşılanıyor.

New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri’nin altıncısı ise Balıkesir-Edremit’teki Bostancı İlkokulu’nda kuruldu. Daha önceki kütüphane kurulumlarında olduğu gibi alanda gerekli tadilatlar yapıldı ve mobilya ihtiyaçları da giderildi.

New Holland’ın Balıkesir Karahanlılar Bayiisi’nin de desteğiyle, 45 öğrencisi bulunan Bostancı İlkokulu’nda açtığı kütüphaneye, Yapı Kredi Yayınları’nın katkılarıyla da 410 adet kitap bağışlandı.

Bugüne kadar 6 farklı ildeki 6 köy okulunda kurulan ‘New Holland Yaren Çocuk Kütüphaneleri’ne ise toplamda 4.910 adet kitap bağışlandı. New Holland, Türkiye’nin dört bir yanında yeni kütüphaneler açmak üzere çalışmalarına önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL