AYDINLATMA Meslek grubunda, SULTANGAZİ / İSTANBUL Bölgesinde Avize, aplik ve diğer elektrikli aydınlatma armatürleri, sahne, fotoğraf veya sinema stüdyoları için projektörler ve spot ışıkları, elektrikli masa lambaları, çalışma lambaları, abajur vb. lambaların imalatı (süsleme için ışıklandırma setleri dahil) konularında hizmet vermektedir.
FİRMANIN İŞ KONUSU
ŞİRKETİN AMAÇ VE KONULARI BAŞLICA ŞUNLARDIR:
a) Her türlü avize, cami avizesi dahil, aydınlatma, ahşap aydınlatma, her türlü aydınlatmayla ilgili iç ve dış dekoratif aydınlatma, aplik, abajur ve bunlara ait aksesuarların elektrikli, elektriksiz, metal, ahşap olarak üretimi, toptan perakende alımı, satımı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak.
b) Her türlü kristal, mermer, metal, cam, ahşap vesair malzemeden komple avize ve aydınlatma aygıt ve elemanlarının imalatı, toptan ve perakende alımı, satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
c) Her türlü avize ve aydınlatma, aygıt ve elamanlarının Radyo, TV, Posta yoluyla veya internet üzerinden toptan perakende ticareti ile ithalatını, ihracatını yapmak.
ŞİRKETİN AMAÇ VE KONULARINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPACAĞI DİĞER İŞLER
a) İştigal mevzu ile ilgili her çeşit ticaret ve yatırım malları ile hizmetler için yatırım yapmak, her çeşit makine ve teçhizatı almak, yapmak, yaptırmak her türlü işletme, tesis, fabrika, imalathane, tesisat, atölye toptan ve perakende satış mağazaları kurmak, kurdurmak, satın almak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek.
b) Mevzuat hükümleri dahilinde konusuyla ilgili yurt içinde yurt dışında kurulmuş veya kurulacak şirketlere ortak olmak, yabancı sermaye ile işbirliği yaparak maksat ve amaca uygun yeni organizasyonlar yapmak.
c) Şirketin amaç ve konusundaki işlerle ilgili ilk tasarruf amacıyla hazır tesis, menkul, gayrimenkul, teçhizat, vasıta, telefon, bilgisayar satın alabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir. Aracılık yapmamak koşuluyla borç ve alacakları için ipotek rehin teminat mektubu alabilir, verebilir, gerektiğinde istikraz edebilir. İlgili kuruluşlardan izin almak kaydıyla ve konusundaki mevzuatlarla ilgili yabancı sermayeyi teşvik kanununun öngördüğü yardımlardan istifade edebilir.
d) Şirket konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında açılmış devlet ve özel sektör ihalelerine girebilir, girmiş olduğu ihaleleri ve almış olduğu ihaleleri üçüncü şahıslara devir edebilir ve devir alabilir. Şirket amacı ile ilgili olarak marka ihtira beratı, ustalık (know-how) ve diğer sınai mülkiyet haklarını elde etmek, devretmek, ferağ vermek ve bunlar üzerinde lisans anlaşmaları
yapabilir. Yurt içinden ve yurt dışından almış olduğu siparişleri şirketlere, üçüncü şahıslara kısmen ve tamamen devredebilir.
e) Şirket konusu ile ilgili olmak kaydıyla temsilcilik, komisyonculuk, toptancılık, bayilik, ithalat, ihracat, imalat, üretim, taahhüt, pazarlamacılık ve ticaret işlerini yapmak. Şirket amacı ve konuları ile ilgili olarak mümessillikler, etüd, fuar ve sergiler ile pazarlara, panayırlara iştirak edebilir, katılabilir.
f) Şirket amaç ve konularını gerçekleştirmek için her türlü ayni ve şahsi hukuki tasarrufta bulunabilir.
g) Şirket faaliyet konusu ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında toptan, perakende satış mağazaları, imalathaneler, depolar, bürolar açabilir ve işletebilir.
h) Faaliyet konusu ile ilgili olarak mühendislik, müşavirlik hizmetleri vermek.
i) Şirket amaç ve konularının gerçekleştirilmesi için her türlü gayrimenkul mallar ve bunlara müteallik haklar iktisap ve tasarruf etmek, satın almak, inşa etmek, icabında bunları ahara satmak, devretmek veya kiralamak, rehin veya ipotek etmek, başkasına ait gayrimenkuller üzerinde ipotek kabul etmek.
j) Şirket gayelerinin herhangi birini temin için kısa ve uzun vadelerle istikrazlar akdetmek, her nevi ticari senetler kabul ve ciro eylemek, bunların tediyelerini temin etmek şirketin menkul ve gayrimenkul mallarını rehin ve ipotek etmek.
Yukarıda görülen konulardan başka ileride şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiğinde yürürlükteki ana sözleşmenin değişikliği niteliğinde olan bu kararın uygulanabilmesi için Ticaret Sicil Memurluğundan izin alınıp tescil ve ilan ettirilecektir.
Şirket amaç ve konularıyla ilgili olarak aşağıdaki işlemleri yapar:
1. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir, satabilir, işletebilir, kiralar, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, bedelli veya bedelsiz yola terk, kamuya terk, ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
2. Lüzumlu görülecek menkul ve gayrimenkul malları satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, finansal kiralama yapabilir, yahut kiraya verebilir, yurt içinde ve yurt dışından, teminatlı yahut teminatsız, her türlü borç alabilir. Şirketin sahip olduğu her türlü menkul ve gayrimenkulleri ile her türlü sabit tesis ve demirbaşları üzerinde gerek namına gerekse üçüncü şahıs ve tüzel kişiler namına teminat, kefalet, işletme rehni ve ipotek tesis edebilir, fek edebilir. Alacaklarına karşılık, ipotek veya rehin alabilir, borçlarının teminatı olarak veya üçüncü şahıslar lehine, ipotek yahut rehin verebilir, bu ipoteklerin terkinini talep edebilir, her türlü kefalet ve teminat verebilir.
3. Şirket konusu işlerin oluşabilmesi için kanuni mevzuatın gerekli kıldığı tüm teşebbüs ve merasimi ifade ederek gerekli izin, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know-how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi sınai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap etmek veya tamamen üçüncü şahıslara devredebilir, her türlü hukuki tasarruf işlemlerde bulunmak. Ayrıca, yukarıdaki hakları kiraya verebilir veya kiralayabilir.
4. Şirket gaye ve konusunun gerçekleştirilmesi için arsa, arazi, bina ve gayrimenkul hakları satın alabilir, inşa edebilir, iktisap edebilir, satabilir. İktisap edilen gayri menkulleri devir ve ferağ, bunları kısmen veya tamamen üçüncü şahıslara kullandırabilir veya kiralayabilir.
5. Şirket gayelerinin oluşmasını teminen kısa, orta ve uzun vadeli istikrazlar akdedebilir, aval ve kefalet kredileri temin edebilir. Şirketin kuracağı tesisleri için gerekli iç ve dış kredileri dahili ve harici finansman kurumlarıyla yerli ve yabancı kuruluş ve işletmelerden temin edebilir.
6. Şirket konusuyla ilgili mamullerin depolanması, nakli, satışı için gerekli her türlü makine, tesisat, nakil vasıtaları, cihaz alet ve edevat ve sair menkul malları ve hakları satın alabilir veya satabilir, ithal ve ihraç edebilir, kullanabilir, kiralayabilir ve kiraya verebilir.
7. Şirket gayelerini gerçekleştirmek için tüm sınai mali ve hukuk işlem ve tasarruflarda bulunabilir, resmi ve özel bilumum ihalelere iştirak edebilir, acentelik, mümessillik, komisyonculuk, bayilik, distribütörlük alabilir ve verebilir.
8. Şirket konusuyla ilgili olan şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir. Şirket konularıyla iştigal eden firmaları ve ticari işletmeleri devren iktisap edebilir, aracılık yapmamak kaydıyla kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, hisse senetlerini ve paylarını satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.
9. Şirket gayesine faydalı olmak şartıyla ve aracılık yapmamak kaydıyla şirket konusuna bağlı olmaksızın özel hukuk, kamu hukuku tüzel kişiler tarafından ihraç olunan ve olunacak hisse senetleri, tahviller, intifa senetleri ve kuponları gibi kıymetleri satın alabilir, devralabilir, teminat gösterebilir, kabul edebilir.
10. Konusu ile ilgili hammadde, yan madde, yan mamul ve mamul maddeleri satın alabilir, ithal, ihraç ve sair suretle tedarik edebilir, bunları kısmen veya tamamen işletebilir.
11. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseseler ile işbirliği yapabilir veya bunlarla ortaklık yapabilir.
12. Yukarıda sözü edilen konularla ilgili olarak yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir.
13. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili yurt içinde ve yurt dışında resmi ve özel kurumların açtığı ihalelere katılabilir.
14. Şirket yukarıdaki tüm konularıyla ilgili olarak kanuni mevzuatlar yerine getirilerek ihracat ve ithalat işlemleri yapabilir.
15. Konusu ile ilgili fason işçilik yapabilir, yaptırabilir.
Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde ortaklar kurulu karar aldıktan sonra bu işleri de yapabilecektir.
Ana sözleşme değişikliğinde olan işbu kararın uygulanması için Ticaret Sicili Memurluğundan gereken izin alınacaktır. Tescil ve ilan ettirilecektir.