• Geri dön

  • 782 Görüntülenme

  • 141 Haber

  • 377 İşletme görüntülenme


Yenilikçi ve özgün insan kaynakları uygulamalarıyla öne çıkan Kuveyt Türk, Great Place to Work Enstitüsü Türkiye tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2023” listesine üst üste altıncı kez girmeyi başardı. Kuveyt Türk, “1000+ Çalışan Sayısı” kategorisinde “Türkiye'nin En İyi İşverenleri” listesinde yer aldı. Kuveyt Türk’ün teknoloji iştiraki Architecht ise dördüncü kez listeye adını yazdırdı.

İnsan kaynakları süreçlerini “önce insan, önce çalışan” prensibiyle yürüten Kuveyt Türk, Great Place to Work Enstitüsü (GPTW) tarafından insan kaynakları alanında düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2023 Ödülleri’nde “1000+ Çalışan Sayısı” kategorisinde “Türkiye'nin En İyi İşverenleri” listesine girmeyi başardı. Bu ödüle üst üste altıncı kez layık görülmesinde Kuveyt Türk’ün çalışan mutluluğu ve iş yeri huzuru için uyguladığı stratejilerin önemli bir payı var.

Çalışanlarını geleceğe daha donanımlı hazırlamak amacıyla hayata geçirdiği eğitim ve kariyer modeli “Gelişim Mutfağı”, esnek yan haklar uygulaması “Sepetim”, çalışanların interaktif iletişim platformu “İyi ki Mobil Uygulaması” ve çalışanların yönetime giden sesi “Önce Çalışan Meclisi” gibi yenilikçi ve özgün insan kaynakları uygulamaları, Kuveyt Türk’ün altıncı kez Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer almasını sağlıyor.

Kuveyt Türk’ün teknoloji iştiraki Architecht de “500+ Çalışan Sayısı” kategorisinde üst üste dördüncü kez Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesine adını yazdırdı.

“Arkadaşlarımızın mutlu olduğu bir işyerinde çalışmalarını önemsiyoruz”
GPTW ödülünü değerlendiren Kuveyt Türk İnsan Kaynakları Grup Müdürü Semih Sel, “Kurum kültürünü geliştirerek sürdürülebilir kılmanın ve çalışanları mutlu etmenin sırrı insanı odağa almaktan geçiyor. Bu kapsamda, ‘önce insan - önce çalışan’ anlayışıyla hareket ederek yenilikçi ve özgün insan kaynakları uygulamaları geliştirmeye gayret ediyoruz. Çalışanlarımızın sürekli kendilerini geliştirmelerine yönelik eğitim ve kariyer fırsatları sunuyor, esnek yan haklar ve özel insan kaynakları uygulamalarıyla çalışan memnuniyetinin odağa alındığı bir süreç izliyoruz. Bugüne kadar sektörde bir ilk olan eğitim ve kariyer modeli Gelişim Mutfağı, esnek yan haklar uygulaması Sepetim, hibrit uygulamalı eğitim platformu Kuveyt Türk Akademi, işe alım süreçlerindeki MT ve D3 gibi özgün uygulamaları hayata geçirdik. Yakın dönemde ise performans değerlendirme sürecimizi yenileyerek Değerlerle Performans Yolculuğum uygulamasını başlattık. Değerlerimizin daha fazla hissedildiği yeni süreçte kurum ve çalışan hedefinin uyumuna, sonuç yerine sürece odaklanılmasına, ekip ruhunun kuvvetlendirilmesine, gelişim odaklı sürecin dizayn edilmesine daha fazla önem veriyoruz. Son dönemdeki yeni ve özgün projelerimizden birisi de dijital asistan Palmi oldu. Dijital yolculuğun bir parçası olarak çalışanlarımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Palmi, iş hayatına dair çalışanlarımızın sorularını anında yanıtlıyor. Geliştirdiğimiz özgün ve yenilikçi insan kaynakları uygulamalarının bir neticesi olarak çeşitli ödüllere layık görülüyoruz. GPTW Türkiye tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ listesinde üst üste altıncı kez yer almak mutluluk verici. Çalışanlarımızın memnuniyetini ve gelişimini odağımıza alan yaklaşımlar sergilemeye ve özgün uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Deprem afetinde arkadaşlarımızın yanında olduk”
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem afetinin milletçe derin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Semih Sel, “Depremin yaralarını birlikte sarmak için yoğun gayret gösterdik. Afet bölgesindeki çalışma arkadaşlarımızın ve ailelerinin güvenliğinin temini ve sağlığı için imkânlarımızı seferber ettik. Depremden etkilenen arkadaşlarımıza, aileleriyle birlikte deprem bölgesi dışında konaklama imkânı sunduk, acil durum desteğinde bulunduk. Depremde evi yıkılan veya ağır hasar alan çalışanlarımız için prefabrik ev yapımı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu zorlu süreci el birliğiyle hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL