• Geri dön

  • 1.470 Görüntülenme

  • 139 Haber

  • 375 İşletme görüntülenme


Gelecek nesillere kaynak eserler bırakan Kuveyt Türk, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan ve uzaktan eğitim alan öğrencilere yönelik anlamlı bir projeye imza attı. Ferîdüddîn-i Attâr’ın Mantıku't-Tayr eserinden uyarlanan Kuşların Şarkısı sesli kitap haline getirildi. Hüdhüd kuşunun rehberliğinde Kaf Dağı’nı aşarak Simurg’a ulaşmaya çalışan 30 kuşun zorlu serüveni, 10 bölüm halinde öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’deki uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, evde kalınan bu dönemde öğrencilerin daha verimli vakit geçirmelerini katkıda bulunmak amacıyla anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Kuveyt Türk, çocukların ve ailelerin büyük beğenisini toplayan Kuşların Şarkısı (Mantıku’t-Tayr) eserini sesli kitap haline getirdi. Ayşenur Kapusuz’un kaleme aldığı ve seslendirmesini Hatice Âlime Şahintürk’ün yaptığı sesli kitap, 10 bölüm halinde öğrencilerin ilgi ve beğenisine sunuldu.

Kültürel mirası yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları kitaplarla destekleyen Kuveyt Türk tarafından yayımlanan Kuşların Şarkısı adlı çocuk kitabı, hem büyük bir mutasavvıf hem de güçlü bir edebiyatçı ve şair olan Ferîdüddîn-i Attâr’ın Mantıku’t-Tayr adlı eserinden uyarlandı. Kuveyt Türk Kültür Yayınları’ndan 2017 yılında çıkan öykü kitabı, minyatür eserlerle resmedildiğinden dolayı çocukların yoğun beğenisini topluyor. Minyatür sanatını çocuklara sevdirmeyi de amaçlayan kitap, satırlar arasına yerleştirilen kültürel öğelerle de çocukların ufkunu genişleten bir eser olarak dikkat çekiyor.

Hüdhüd kuşundan ibretlik hikâyeler
İranlı sufi şair Ferîdüddîn-i Attâr tarafından kaleme alınan Mantıku't-Tayr (Kuşların Diliyle), tasavvuf edebiyatının başyapıt eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. 4 bin 724 beyitten oluşan mesnevi tarzında yazılmış eserde, padişahı bulmak için çıkacakları yolculukta Süleyman Peygamber'in sırdaşı Hüdhüd kuşunu kendilerine rehber olarak seçen kuşların serüveni anlatılıyor. Eserde Hüdhüd, kendisine tabi olan kuşları Kaf Dağı'nın arkasında yaşayan padişahları Sîmurg'a götürmeyi amaçlıyor ancak seyahatin zahmetli ve tehlikeli olduğunu anlayan kuşlar, farklı konularda Hüdhüd’e sorular sorarak yolculuktan vazgeçmeye çalışıyorlar. Hüdhüd ise ibretlik hikâyeler ve kıssalar anlatarak kuşları ikna etmeye çabalıyor.

Siz de çocuğunuzla birlikte 30 kuşun hakikat yolculuğuna eşlik etmek istiyorsanız eserin e-kitap halini (www.kuveytturk.com.tr/kuslarinsarkisi ) okuyabilir veya sesli kitap halini www.youtube.com/user/KuveytTurkBankasi ) dinleyebilirsiniz.

Gelecek nesillere kaynak kitaplar
“Değerlerimizle büyüyoruz” anlayışıyla hareket eden Kuveyt Türk, kültürel mirasımızı yaşatmak ve literatüre katkıda bulunmak amacıyla kaynak eserler yayınlıyor. Kuveyt Türk, gelecek nesillerle kaynak eserler bırakmak amacıyla bugüne kadar Kaybolan Çeşmeler, Kaybolan Meslekler, Evliya Çelebi Hac Yolculuğunda, Kuşların Şarkısı, Anadolu Sanayi Devrimi ve 60. Sanat Yılında Bestekâr Hâfız Âmir Ateş eserleri yayın hayatına kazandırdı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL