• Geri dön

  • 697 Görüntülenme

  • 74 Haber

  • 2.993 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin hizmet alanında en büyük çevrimiçi platformu Armut, ara tatilini keyifli geçirmek isteyen öğrenciler için alternatifleri derledi. Armut verilerine göre hobi niteliğindeki fiziksel sporlar, sanat ve yabancı dil eğitimlerinden oluşan 24 ayrı özel ders imkânı mevcut. Ara tatil dönemlerinde tercih edilebilecek yabancı dil dersleri, enstrüman, dans ve şan dersleri, resim kursları, yoga, pilates, tenis ve yüzme dersleri gibi spor aktivitelerinin son 1 yıl içerisinde toplamda 137 bin 698 kez talep aldığı görülüyor.

Genellikle yaz tatili dönemlerinde tercih edilen bu hizmetlere en çok talep gelen iller arasında 73 bin 647 talep ile İstanbul birinci sırada yer alıyor. Ankara 17 bin 623 talep ile ikinci ve İzmir 15 bin 557 talep ile üçüncü olduğu Türkiye ortalamasına göre en çok talep gelen iller arasında ilk 10’da yer alanlar sırasıyla Antalya, Bursa, Kocaeli, Muğla, Eskişehir, Adana ve Mersin oldu.

Sanatsal Aktivitelere Yönelik Özel Dersler Listede Geniş Yer Tutuyor!
Aralarında resim, müzik, şan, keman, piyano, bağlama/saz ve gitar derslerinin yanı sıra dans dersinin de bulunduğu sanatsal aktivitelere yönelik özel derslere Armut üzerinden ulaşmak mümkün. Üstelik bu derslere uygun fiyatlara ulaşılabiliyor. Bu kategorideki en pahalı ders ortalama 201 liralık ücret ile resim dersi olurken onu 172 lira ile dans, 122 lira ile müzik, 115 lira ile şan, 113 lira ile piyano, 107 lira ile bağlama/saz ve 98 lira ile gitar dersleri izliyor.

Dövüş Sporlarına Yönelik Özel Dersler Daha Pahalı!
Armut’un verilerine göre dövüş sporları ile ilgili özel dersler daha pahalı. En pahalı özel dersler listesinin başında ortalama 317 lira ile kick boks bulunurken ikinci sırada 284 lira ile boks ve üçüncü sırada 279 lira ile yakın savunma ve dövüş sporları yer alıyor. Bu sporlara yönelik özel ders verenlerin sundukları teklifler ise 35 lira ile 3500 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Yabancı Dil Dersleri Listenin En Ucuzları!
Yabancı dil eğitimine yönelik dersler listedeki en ucuz özel dersler arasında yer alıyor. Avrupa dilleri arasında yer alan İspanyolca ortalama 118 lira, Fransızca 107 lira, Almanca 105 lira ve İngilizce 96 lira şeklinde fiyatlandırılırken Rusça özel dersi ortalama 84 lira ve Arapça özel dersi ise ortalama 68 lira olarak fiyatlandırılıyor.

Yaz Tatilinde Talepler Artıyor!
Armut’un verilerine göre hobi niteliğindeki özel derslere gösterilen talepler yaz aylarında artıyor. Mayıs ayında artmaya başlayan talepler Haziran ile Ekim ayları arasındaki dönemde aylık 12 binin altına düşmezken bu dönemin dışında ortalama 9 bin civarında seyrediyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL