• Geri dön

  • 531 Görüntülenme

  • 74 Haber

  • 2.986 İşletme görüntülenme


Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut.com, COVID-19’a rağmen büyüme stratejisinden ödün vermiyor. Sene başında açıkladığı 3 yeni ülke hedefini ekim ayından itibaren hayata geçirecek olan Armut, yurt dışındaki mevcut yatırımlarıyla da hızlı büyüme rakamları elde ediyor. Global markası HomeRun ile İngiltere, Mısır, Romanya ve Suudi Arabistan'da operasyonlarını yürüten Armut, ekim ayı itibarıyla Polonya, Çekya, Macaristan pazarına da girecek.

Online hizmet sektörünün lideri Armut.com, küresel pandemiye rağmen yurt dışı yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. Ekim ayından itibaren global markası HomeRun ile Polonya, Çekya ve Macaristan olmak üzere 3 yeni ülkede daha faaliyetlerine başlayacak olan Armut, halihazırda yatırımlarının bulunduğu Romanya, Mısır ve Suudi Arabistan’da da pazar lideri.

İki Yılda %2093’lük Rekor Büyüme

HomeRun markasıyla dünyaya açılan Armut, gerek talep sayısı, gerekse hizmet veren hacmiyle büyümeye devam ediyor. Pazar lideri olduğu Romanya’da geçen seneye göre %223 büyüyen firma, aynı şekilde Suudi Arabistan’da %111, İngiltere’de %86 ve Mısır’da %78’lik büyüme kaydetti.

Tüm dünyada hizmet veren sayısını geçen yıla göre %160 oranında artırarak profesyonel ağını genişletmeyi sürdüren Armut, bugün Türkiye dışında yaklaşık 30 bin hizmet vereni kullanıcılarla buluşturuyor.

Türkiye’den Yurt Dışına Teknoloji İhraç Ediyoruz

Armut.com Kurucu Ortağı Başak Taşpınar Değim, orta vadede EMEA bölgesinde liderliği hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: “Türkiye'den yurtdışına teknoloji ihraç eden bir teknoloji şirketi olmak bizi gururlandırıyor. Yurt dışındaki markamız HomeRun ile Romanya’da pazar lideri olduk. Geçen yıl HomeRun talepleri %253 büyürken, hizmet sayısı 13 kat arttı ve toplamda 669 farklı serviste hizmet verebilir duruma geldik. Hizmet veren sayısı da 2019 yılında %389 arttı. 2020 yılında bu büyümelerin de üzerine çıktığımızı görüyoruz. Bu da yaşadığımız zorlu koşullara rağmen gelecek dönemler için bize umut veriyor.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL