• Geri dön

  • 102 Görüntülenme

  • 134 Haber

  • 492 İşletme görüntülenme


Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri’nin işletmeleri geleceğe taşıyan yeni çözüm ve teknolojileri, Manisa’da gerçekleşen “Endüstrinin Geleceği için Robotik ve Otomasyon Çözümleri Sempozyumu”nda yoğun ilgi gördü.

Esneklik ve kârlılığı destekleyen otomasyon çözümleri ve yapay zekâ; günümüzde işletmelerin daha hızlı tepki vermesini, müşteri taleplerini olabildiğince hızlı ve hatasız karşılayabilmelerini, rekabet avantajlarını sürdürebilmelerini ve büyümeyi başarılı bir şekilde sürdürebilmelerine destek oluyor. Veri analitiği, yapay zekâ (AI) ve dijital ikizler gibi veriye dayalı teknolojiler, işletmeleri geleceğe taşıyacak önemli teknolojiler olarak öne çıkıyor.

Yenilikçi otomasyon konsept ve çözümleriyle üreticilere geleceğin dijital fabrikalarını bugünden kurmalarında ve küresel rekabette öne çıkmalarında yardımcı olan Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri, 7-8 Mart tarihlerinde Manisa’da düzenlenen Endüstrinin Geleceği İçin Robotik ve Otomasyon Çözümleri Sempozyumu’nda akıllı üretime ve geleceğin fabrikalarına dair teknoloji ve çözümlerini tanıttı. Ayrıca, gerçekleştirdiği iki ayrı sunumla da katılımcılarla akıllı üretim ve fabrika sahalarında veri bilimine dair sektöre sunduğu ürün ve çözümler hakkında bilgiler paylaştı.

Mitsubishi Electric Türkiye olarak yazılım ve donanım alanında gelişmiş teknolojileri ve küresel iş birlikleri ile işletmelere dijital dönüşüm süreçlerinde yardımcı olan önemli bir iş ortağı olduklarını belirten Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri SCADA & HMI Ürün Yöneticisi Burcu Çöpür, yaptığı sunumda pazara sundukları akıllı üretim ve dijital dönüşüm çözümleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Akıllı üretim uygulamalarında verilerin bilgiye dönüştürülmesinin temel bir gereklilik olduğunu vurgulayan Çöpür, ICONICS SUITE yazılımıyla işletmelerin hali hazırda toplanan ve geçmişe dair verilere dayalı olarak önemli performans göstergelerini kolayca hesaplayabildiklerini, süreçlerin ne kadar verimli çalıştığını değerlendirmesine olanak tanıyarak üretim verimliliğini artırabildiklerini kaydetti. Kaizen, Poke Yoke ve TPM (Total Productive Maintenance) adlı Japon felsefelerine dayanan SMKL (Smart Manufacturing Kaizen Level) teknolojisinin verilerin toplanması, görselleştirilmesi ve analiz edilmesi ile işletmelerin üretim süreçlerini iyileştirmelerine ve yatırım getirisi sağlanmasına olanak tanıdığını anlattı. Dijital ikiz uygulamaları hakkında da bilgi veren Çöpür, “Dijital ikizler fiziksel nesnelerin dijital bir temsilidir. Her üretim nesnesi bir fiziksel geometriye sahiptir, telemetri verisi üretir, ilişkili meta verilere sahiptir ve analiz edilebilir. Mitsubishi Electric olarak bu dört yönü birleştirerek operasyonel içgörüler elde ediyor ve işletmelere kontrol imkânı sağlıyoruz” dedi.
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Servo & Motion Kontrol Ürün Müdürü Ali Kıbrıslı da “Üretim Sahasında Veri Bilimi Uygulamaları” başlıklı sunumunda katılımcılara veri biliminin aslında düşünülenden daha kolay olabileceğini hatırlattı. Kıbrıslı, katılımcılara işletmelerinde Mitsubishi Electric‘in akıllı saha seviyesi ürünleri ve bu ürünlerin yapay zekâ destekli kullanıma uygun dahili fonksiyonlarını kullanarak yüksek maliyetlere girmeden üretim kalitesinin ve prosesinin optimize edilebileceğini anlattı. Mitsubishi Electric ‘in saha seviyesi veri bilimi platformu olan MAILAB sisteminin, işletmelerin üretim alanlarında mümkün olduğunca aktif ve yakın ilişkide kullanmanın avantajlarından bahseden Kıbrıslı, veri bilimi ile üretim ekipmanlarının senkronize bir şekilde çalışmasının işletmelere sağlayacağı katkıların da altını çizdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL