• Geri dön

  • 814 Görüntülenme

  • 133 Haber

  • 492 İşletme görüntülenme


Mitsubishi Electric 2019 yılında uluslararası patent başvurularında dünya 2'incisi ve Japon şirketleri arasında 1'inci oldu

“Evden uzaya” kadar pek çok farklı sektörde ileri teknoloji çözümleriyle öne çıkan Mitsubishi Electric, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün (WIPO) açıkladığı 2019 yılında yapılan uluslararası patent başvuruları sıralamasında dünyada ikinci, Japon şirketleri arasında ise birinci oldu. Beş yıl üst üste Japon şirketleri arasında ilk sırada yer alan Mitsubishi Electric, 2019 yılında toplam 2 bin 661 patent başvurusu yaptı.

Üstün teknolojisi, çevreci yaklaşımı ve pek çok farklı sektöre yönelik yüksek kaliteye sahip inovatif ürünleriyle tanınan Mitsubishi Electric, İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından açıklanan 2019 yılı uluslararası patent başvurularına göre dünyada ikinci ve Japon şirketleri arasında birinci oldu. İş faaliyetlerindeki globalleşme stratejisi doğrultusunda çok sayıda uluslararası patent başvurusu yapan Mitsubishi Electric, beş yıl üst üste Japon şirketleri arasında zirvede yer alma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz altı yıl arka arkaya küresel olarak ilk 10 şirket arasında yer alan Mitsubishi Electric, 2019 yılında toplam 2 bin 661 patent başvurusu yaptı.

Bir asra yaklaşan köklü inovasyon mirasını, hizmet verdiği tüm sektörlerde pazarın ve kullanıcıların ihtiyaçlarını doğru analiz etme yetisiyle birleştiren Mitsubishi Electric, son yıllarda patent başvurularını ağırlıklı olarak IoT (Nesnelerin İnterneti) ve Yapay Zekâ (AI-Artificial Intelligence) destekli çözümler alanında gerçekleştiriyor. Yürüttüğü küresel fikri mülkiyet çalışmaları ve uluslararası standart stratejileri kapsamında patent başvurularını artırmayı planlayan Mitsubishi Electric, böylelikle rekabet üstünlüğünü güçlendirmeyi ve faaliyet gösterdiği sektörlerdeki pazar payını artırmayı hedefliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL