• Geri dön

  • 338 Görüntülenme

  • 29 Haber

  • 232 İşletme görüntülenme


Otizmin tek çaresi, yoğun ve sürekli eğitim. Onlar, sizden yeni yıl hediyesi yerine sevgi, ilgi ve eğitim desteği bekliyor. Yeni yılda otizmli çocukların şansı olmaya ne dersiniz?Gelin siz de bu sene yeni yıl hediyesi yerine SMS ile otizmli çocukların eğitimini destekleyin, otizmli çocukların tek tedavisi olan eğitime ulaşmasına katkı sağlayın.

Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1’ine otizm tanısı konulurken, 2000’li yılların başında otizm tanısı konan çocuk sayısı 150’ye yükselmiştir. 2013 yılında ise 88 çocuktan birinde otizm görülürken, 2014’te yüzde 30 artış göstermiştir. Bugün ise doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Dünyada her 20 dakikada 1 çocuğa otizm tanısı konuluyor. Ülkemizde 0-19 yaş grubu arasında yaklaşık 434.010 otizmli çocuk ve gencimizden; okullaşabilen ve eğitime erişebilenlerin sayısı sadece 30.050’dir. Eğitim her çocuğun anayasal hakkıdır ama otizmli çocuklar için eğitim haktan da öte tek çaredir.

Erken Tanı ve Eğitimle, Otizmli Bir Çocuk Yeniden Doğabilir
Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, vakfın kuruluş amacının da erken tanı ve eğitimle otizmli çocukları topluma, eğitim hayatına, sosyal hayata kazandırmak ve ekonomiye yük olmaktan çıkıp toplumsal yaşama katkıda bulunacak bağımsız bireyler haline getirebilmek olduğunu söylüyor.Betül Selcen Özer “Ne kadar çok çocuğumuza eğitim bursu sağlayabilirsek onların geleceği için o kadar umutlu olabiliriz. Çünkü otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, tek çaresi, tek ilacı eğitim. O yüzden otizmli çocuklara verebileceğiniz en büyük destek onların eğitim alabilmelerine fırsat vermektir. Onlara bu fırsatı sunmak isteyen destekçilerimiz, “TOHUM” yazıp “5290”a mesaj atarak otizmli çocukların eğitimlerini destekleyebilirsiniz” dedi.

Yeni Yıl Hediyesi Yerine SMS’le Bağışta Bulunun
Yeni yılın en güzel hediyesi eğitim bursu. Bu sene hediye yerine SMS’lerinizle otizmli çocuklarımıza bağışta bulunun, iyileşmeleri için tek tedavi yöntemi olan eğitimlerine katkınız olsun. Tohum Otizm Vakfı tarafından, yılbaşı için hazırlanan ve sosyal medya üzerinden #eğitimlerinidestekleyin etiketiyle yayınlanan yeni yıl videosunda, otizmli çocukların eğitimi için destek çağrısı yapıldı.
Bu sene yeni yılda; *‘Kupa bardak’ hediye etmek yerine ‘Yazı yazmayı öğrenmelerine katkıda bulunun’
*‘Müzikli kar küresi’ hediye etmek yerine ‘Okumayı öğrenmelerine katkıda bulunun’
*‘Peluş ayıcık’ hediye etmek yerine ‘İletişim kurmayı öğrenmelerine katkıda bulunun’
*‘Parfüm’ hediye etmek yerine ‘Duygularını ifade etmelerini öğrenmelerine katkıda bulunun’.

Otizmli Çocuklarımıza Bağışta Bulunarak Destek Olmak İçin:
Siz de, otizmli çocuklarımızın eğitimine destek olmak için tüm operatörlerden, TOHUM yazıp 5290’a SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Yine Akbank, Garanti ve Yapı Kredi Bankaları 5055 numaralı hesaba dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz. Her türlü desteğiniz için bize www.tohumotizm.org.tr adresinden ve 0212 244 75 00 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. Tohum Otizm Vakfı’na yapacağınız her türlü katkı çocuklarımızın umut ettiğimiz gelecekleri için çok önemli bir adım olacaktır.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL