• Geri dön

  • 381 Görüntülenme

  • 29 Haber

  • 232 İşletme görüntülenme


Tohum Otizm Vakfı, 23 ve 24’üncü özel sınıflarını, Birlik Toys ve ünlü televizyon oyuncuları Neslihan Atagül Doğulu ve Kadir Doğulu çiftinin fanlarının desteğiyle Şanlıurfa’da açtı. Otizmli çocukların eğitimden en verimli şekilde yararlanmaları için Siverek Cuma İbiş Ortaokulu ve Karaköprü 15 Temmuz Şehitler İlkokulu’nda birer sınıf, özel eğitim materyalleri ile donatıldı. Açılış öncesi ise, öğretmen ve çocukların ailelerine eğitim verildi.

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek tedavileri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak ve çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için bilgi ve destek gereksinimlerinin karşılanmasını hedefleyen Tohum Otizm Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında otizm eğitim atölyeleri düzenlemeye ve özel eğitim sınıfı açmaya devam ediyor. Özel Eğitim Sınıfı Donatma Projesi kapsamında bireysel & kurumsal gönüllülerin desteğiyle bugüne kadar İstanbul, Diyarbakır, Batman, Mardin, Artvin, Antalya, Balıkesir, Muş, Van, Bursa, Ankara, Ardahan ve Manisa’da 22 özel sınıf açan, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitim veren Tohum Otizm vakfı bu kez de Şanlıurfa’ya ulaştı. Tohum Otizm Vakfı, Siverek ve Karaköprü İlçelerinde açtığı iki özel sınıf ile otizmli çocukların eğitimi için umut oldu.

Şanlıurfa’da hayata geçirilen özel sınıfların ilki Birlik Toys’un desteğiyle Siverek Cuma İbiş Ortaokulu’nda açıldı. Açılışa Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen ÖZER ile Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gelener, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Siverek Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Sadık Lale, Siverek İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Çelik katıldı.

Şanlıurfa’daki ikinci özel sınıf ise, Karaköprü İlçesindeki 15 Temmuz Şehitler İlkokulu’nda açıldı. Ünlü televizyon oyuncuları Neslihan Atagül Doğulu ve Kadir Doğulu çiftinin fanlarının desteğiyle hayata geçirilen özel sınıfın açılışı, Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen ÖZER ile Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ve Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz tarafından gerçekleştirildi.

Açılıştan öncesi ise, Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi uzmanlarınca, otizmli çocuğu olan ailelere, ‘Etkinlik Çizelgesi Kullanarak Serbest Zaman Etkinliklerini Yerine Getirme’, öğretmenlere de ‘Davranış Problemleri ve Başa Çıkma Stratejileri’ konularında eğitimler verildi. Otizm eğitim atölyeleri aracılığıyla aileler ve okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenlere, otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.

“Tohum Otizm Vakfı olarak bugüne kadar 24 özel sınıf açtık”
Otizm görülme sıklığının 59’da 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen ÖZER, “Türkiye’deki yaklaşık 1 milyon 387 bin 580 otizmli birey var ve sadece 30 bini eğitim imkanına kavuşabiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi olan erken tanı ve sürekli yoğun özel eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Vakıf olarak geliştirdiğimiz projelerle tüm kurum ve kuruluşları seferber ederek, bu eğitim açığını süratle kapatmak için çaba gösteriyoruz. Tüm Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı, kötü durumda bulunan ve materyal ihtiyacı olan özel eğitim sınıflarının materyal donanımı projesi gerçekleştirmeye başladık. Bu proje kapsamında bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında 22 tane sınıfın özel materyallerle donatılmasını sağladık. Bugün de açılışını yaptığımız iki sınıf ile bu sayıyı 24’e çıkardık.” diye konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL