• Geri dön

  • 308 Görüntülenme

  • 29 Haber

  • 232 İşletme görüntülenme


Tohum Otizm Vakfı, dünyaca ünlü Minecraft oyununu otizmli çocuklar için eğitim alanına dönüştüren ‘Farklı Bir Okul’ projesi ile yaratıcılıkta Türkiye’nin birçok ünlü şirketini geride bıraktı. Reklam ve iş dünyasının nabzını tutan MediaCat Dergisi’nin, seçkin yarışmalarda alınan ödülleri, başarı ve yaratıkları etkiyle yıla damgasını vuranları belirlediği The Cat Report 2019’da, Tohum Otizm Vakfı, Minecraft evrenine inşa ettiği ‘Farklı Bir Okul’ projesi ile ‘En Yaratıcı Projeleri Gerçekleştiren Kurum’ kategorisinde 3’üncü oldu. Ortaya koyduğu başarı ve aldığı ödüllerle geçen yıla damgasını vuran proje, 30 milyon kişiye ulaşarak hem farkındalık hem de eğitimde yenilikçi yaklaşımlar konusunda otizm alanına çok önemli bir katkı sağladı.

Reklam ve iş dünyasının nabzını tutan MediaCat Dergisi’nin, başarıları ve oluşturdukları etkiyle yıla damgasını vuran, değer katan reklam, medya, PR ajansları ve yaratıcı projeleri gerçekleştiren kurumları belirlemek amacıyla hazırladığı The Cat Report 2019 belli oldu. Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 12’nci kez yayınlanan raporda; ‘Yılın En Yaratıcı Projeleri Gerçekleştiren Kurumu’, ‘Yılın Yaratıcı Ajansı’, ‘Yılın Bağımsız Ajansı’, ‘Yılın Çıkış Yapan Yaratıcı Ajansı’, ‘Yılın Medya Ajansı’ ve ‘Yılın PR Ajansı’ alanlarında en iyiler seçildi. İş dünyasının önemli referans kaynaklarından biri olan ve sektörde en çok gündem yaratan, ilgi gören yarışmaların sonuçları dikkate alınarak hazırlanan The Cat Report 2019 listesinde; Felis, Kristal Elma, Effie Türkiye ve Cannes Lions’ta alınan birincilik ve büyük ödüller baz alındı.

Türkiye’nin en ünlü şirketlerini geride bıraktı
Alanlarında en iyilerin seçtiği The Cat Report 2019’da Tohum Otizm Vakfı, ‘Farklı Bir Okul’ projesi ile zirvede yer aldı. Derginin, ülkemizde düzenlenen seçkin yarışmalarda alınan ödüllerin yanı sıra başarı ve yaratıkları etkiyle yıla damgasını vuranları belirlediği listede Tohum Otizm Vakfı, Minecraft evrenine inşa ettiği ‘Farklı Bir Okul’ projesi ile 11 sıra birden yükseldi. 2017’de 39, 2018’de 14’üncü sırada yer alan Vakıf, bu yıl ise ‘En Yaratıcı Projeleri Gerçekleştiren Kurum’ kategorisinde 3’üncü oldu. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin de bulunduğu profesyonel firmaları geride bırakmayı başardı. Tohum Otizm Vakfı’nın bu yükselen başarısının arkasında 2016 yılından beri kampanyalarına koşulsuz olarak destek veren 4129Grey Ajans yer alıyor.

‘Farklı Bir Okul’ projesi 2019’da fark yarattı
California Üniversitesi’nin, Minecraft’ın, otizmli çocukların eğitiminde yardımcı teknoloji olarak büyük rol oynadığını ortaya koyan araştırmasından yola çıkan Tohum Otizm Vakfı, destekçi ajansı 4129Grey ile 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde ‘Farklı Bir Okul’ projesini hayata geçirdi. Dünyaca ünlü Minecraft oyununu otizmli çocuklar için eğitim alanına dönüştürülen proje ile Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu’nun binası gerçek mimari planına sadık kalınarak oyunun içerisine inşa edilip, özel bir server’a taşındı. Böylece mekandan bağımsız ve sürekliliği olan bir projeyle dijital ortamda bir eğitim alanı yaratıldı. Proje kapsamında, teknoloji okur yazarlığı, Minecraft’ın yaratıcı modunda yapılabilecekler, 3d printer ile heykel - resim ve giriş seviyesinde kodlama derslerinin yer aldığı özel eğitim programı hazırlanarak, öğrencilere sunuldu. Oyunun içine giren öğrenciler, basit bloklarla kodlama yaparak hareketli sistemleri tasarlayabildikleri gibi heykel ve tiyatro gösterilerini de yapabilme imkanına kavuştular. Hayata geçirildiği günden beri başarılarıyla ses getiren proje, yaklaşık 30 milyon kişiye ulaşarak hem farkındalık hem de eğitimde yenilikçi yaklaşımlar konusunda otizm alanına önemli bir katkı sağladı.

Ulusal ve uluslararası ödüllerle zirvede
2019 yılında ödüllere ambargo koyan ‘Farklı Bir Okul’ projesi, 14. Felis Ödülleri’nde, ‘Dijital’ ve ‘Markalı İçerik ve Eğlence’ kategorilerinde 2 Büyük ödülün yanı sıra ‘Felis’ kategorisinde 12, ‘Başarı’ kategorisinde de 6 olmak üzere toplam 20 ödül alarak, ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Aynı yarışmada Tohum Otizm Vakfı’nın ‘Ters Zamirler’ projesi 2, ‘Otizm Diyalogları’ projesi ise 1 ödül aldı. Dijital platformlarda ufuk açan bir proje olarak dikkatleri üzerine çeken ‘Farkıl Bir Okul’, Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen 31’inci Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri Yarışması’nda ise 3 farklı dalda 4 ödülün sahibi oldu. Cannes Lions Uluslararası Reklamcılık Ödülleri, Medya Kategorisi’nde kısa listeye kalan proje, Clio Uluslararası Reklamcılık Ödülleri’nin ‘Ürün İnovasyonu’ kategorisinde ise Bronz Clio aldı. Böylece Tohum Otizm Vakfı, otizmli bireylerin eğitimi için hayata geçirdiği yaratıcı projelerle geçen yılı 28 ulusal ve uluslararası ödülle zirvede kapattı.

4129Grey ‘En Başarılı yaratıcı Ajans’ dalında ödül aldı
MediaCat Dergisin’in hazırladığı The Cat Report 2019’da Tohum Otizm Vakfı’nın destekçi ajansı 4129Grey de dereceye girdi. Tohum Otizm Vakfı ile birlikte birçok yaratıcı ve başarılı projeye imza atan 4129Grey, "En Başarılı Yaratıcı Ajans" dalında 225 puanla 2'nci sırayı aldı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL