• Geri dön

  • 1.035 Görüntülenme

  • 116 Haber

  • 432 İşletme görüntülenme


Zorlu Tekstil Grubu, uzun yıllardır yatırım yaptığı akıllı tekstil alanındaki know how ve tecrübesini, antibakteriyel ve antiviral ile ısı dengeleyici özellikleri bulunan koruyucu maske üretimine taşıyor.

ZORLU TEKSTİL’İN AKILLI TEKSTİL DENEYİMİYLE KORUYUCU MASKE ÜRETİMİ

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın; “Zorlu Tekstil olarak uzun yıllardır akıllı tekstil alanına yatırım yapıyoruz. Isıya ve neme duyarlı, hava geçirgenliği yüksek aynı zamanda antibakteriyel ve antiviral özellikleri bulunan iplik ve kumaşlara sahip ürünlerimizle sağlıktan savunma sanayii ve güvenliğe kadar birçok sektöre, üst düzey know how gerektiren akıllı tekstil ürünleri sunuyoruz. Örneğin ısı dengeleyici özelliği olan; mikrokapsül teknolojisinin lifin içerisine verildiği mekanizmayı daha önce farklı ürünlerimizde kullandık. Gümüş kaplamalı elyaf ile antibakteriyel özellik kazandırdığımız kumaşlarımızı yine birçok farklı alanda kullandık. Yine özel bir microfiber filtreyle yıkanabilir olarak kullanılabilecek bir kumaşımız var. Bununla birlikte ‘Global Organic Textile Standard-GOTS’ sertifikasıyla Türkiye’de yüzde 100 organik ev tekstili mamulleri üreten ilk üreticisiyiz. Isı etkisini azaltan, nemi dengeleyen, serin tutan, antibakteriyel ve antiviral özellikleri olan ve yıkanabilen bu kumaşlar, farklı ürünlerde de çok rahatlıkla kullanılabiliyor. Burada önemli olan Ar-Ge ve inovasyon. Şimdi de bu know-how’ımızı, akıllı tekstil özelliklerine sahip maske üretimine taşıyoruz’ dedi.

Türkiye’nin tekstilde en büyük gruplarından ve ihracatçılarından biri olan Zorlu Tekstil, Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi Korteks ve ev tekstili üretiminde global liderlerden biri olan Zorluteks başta olmak üzere 12 şirketiyle Türkiye’de yeni nesil tekstilin öncüsü olmayı sürdürüyor. Grup şimdi de uzun yıllardır yatırım yaptığı akıllı tekstil alanındaki know how ve tecrübesini koruyucu maske üretimine taşıyor.

Bünyesinde kurduğu ‘Korona Destek Komitesi’ ile Türkiye genelinde pek çok sağlık kuruluşuna yastık, yorgan, nevresim ve güneşlik kumaş ile cerrahi maske ve koruyucu tulum bağışı yapan Grubun akıllı iplik teknolojisiyle üretimine başladığı ve bakteri ile virüslere karşı koruyucu özelliklere sahip maskelerin aylık üretim kapasitesi 1 milyon adet olacak.

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın: ‘İşin sırrı Ar-Ge ve inovasyonda, ürün işin en kolay tarafı’

Zorlu Tekstil Grubu’nun döngüsel ekonomi tabanlı inovasyona dayalı yeni nesil tekstillere uzun yıllardır yatırım yaptığını dile getiren Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın; birçok inovatif ev tekstili ürünü ile yeni nesil akıllı tekstilin dünyadaki ilk örneklerini verdiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorlu Tekstil olarak uzun yıllardır akıllı tekstil alanına yatırım yapıyoruz. Isıya ve neme duyarlı, hava geçirgenliği yüksek, aynı zamanda antibakteriyel ve antiviral özellikleri bulunan ipliklere sahip ürünlerimizle sağlıktan savunma sanayi ve güvenliğe kadar birçok sektöre, üst düzey know how gerektiren akıllı tekstil ürün ve çözümleri sunuyoruz. Şimdi de bu deneyimimizi, akıllı tekstil özelliklerine sahip maske üretimine taşıyoruz.’

Bugün sözü edilen anti bakteriyel çarşaf ve nevresim dahil birçok akıllı tekstil ürünüyle yıllardır hastanelerin ve sağlık sektörünün yanında oldukları söyleyen Altın; “Zor tutuşan, ısıyı ya da soğuğu geçirmeyen, elektromanyetik dalgalara kalkan olan birçok ürünümüzle hem sporcu kıyafetleri hem de güvenlik güçlerinin bu taleplerine hazırız ve ilk örneklerini de müşterilerimize sunuyoruz. Güvenlik güçlerimiz artık Korteks’in nem emme özelliği olan DRY TOUCH® kumaşları ile üretilmiş üniformalarla görev yapıyor. Otomotivde dünya markaları ile çalışıyoruz. Yaklaşık 5 bin ton otomotiv ipliği ihracatımızla, Avrupa’daki tüketimin yüzde 15’ini tek başımıza biz karşılıyoruz. Antibakteriyel tekstil ürünlerimiz ile bu alanda çok daha fazla büyüyebileceğimizi öngörüyoruz” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL