• Geri dön

  • 774 Görüntülenme

  • 162 Haber

  • 1.108 İşletme görüntülenme


Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı ve PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten:

“Pandemi döneminde önemi katlanarak artmakta olan e-ticarette, tedarik zincirinde yer alan tüm paydaşların ve hâlihazırda faaliyet gösteren tüm posta işletmelerinin rolünün daha da önem kazandığına inanıyorum. Biz bu noktada büyük tecrübeye sahibiz. PttAVM ve PTT Kargo hizmetlerimiz ile ülkemizde sağlamış olduğumuz başarıyı, kurduğumuz uluslararası iş birlikleri ile ülkemiz dışında da kalıcı olarak sürdürüyoruz. PttAVM’yi bölgedeki en büyük 5 oyuncudan biri yapmak istiyoruz.”

Birleşmiş Milletler ihtisas kuruluşlarından biri olarak faaliyetlerini sürdüren ve 192 ülkenin üyesi olduğu, merkezi İsviçre’nin Bern kentinde bulunan Dünya Posta Birliğinin (UPU), 2021 yılı 1’inci Olağan İdari Konsey Toplantısı yapıldı. PTT AŞ Genel Müdürü ve Dünya Posta Birliği (UPU) İdari Konsey Başkanı Hakan Gülten’in başkanlığındaki toplantıda, 27’nci Kongre olarak bilinen Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde gerçekleşecek Kongrenin hazırlıkları, Kongre sonrası süreç ve UPU'nun gelecekteki çalışmaları hakkında kararlar alındı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında çevrim içi olarak 400’den fazla katılımcıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan İdari Konsey Başkanı Hakan Gülten, dünya posta sektörünün Kovid-19 pandemisinden bir hayli etkilendiğini, UPU üyesi tüm posta idarelerinin bu süreçte faaliyetlerini verimli bir şekilde yürütebilmeleri için Birlik olarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi. 2020 yılı Aralık ayında gerçekleştirilen İdari Konsey oturumunun ardından Dünya Posta Birliğinin görevlerini aksatmadan sürdürebilmek için yeniden bir araya geldiklerini belirten Gülten, “2016 yılında İstanbul’da düzenlenen 26’ncı Kongre ile başlayan ve başkanlığını üstlendiğimiz İstanbul döneminin sonlarına yaklaşıyoruz. Şirketimiz ve ülkemiz adına başarılarla dolu, gurur duyduğumuz bir dönem geçirdik. Pandeminin oluşturduğu olağanüstü koşullar nedeniyle ertelenen ama bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesi kararı alınan Kongreye kadar görevimizi yüksek sorumluluk bilinciyle yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“KOVİD-19 SEKTÖRDE DÖNÜŞÜME YOL AÇTI”

Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada olduğu gibi posta ve kargo sektöründe de birtakım dönüşümlere yol açtığını sözlerine ekleyen Gülten, “Fiziksel alışverişin yerini sanal alışverişler, fiziksel toplantıların yerini sanal toplantılar ve hatta fiziksel çalışma ortamlarının yerini sanal ofisler almaya başlamıştır. Pandemi döneminde önemi katlanarak artmakta olan e-ticarette, üreticiden lojistiği sağlayan şirketlere kadar tedarik zincirinde yer alan tüm paydaşların ve hâlihazırda faaliyet gösteren tüm posta işletmelerinin rolünün daha da önem kazandığına inanıyorum. Biz bu noktada büyük tecrübeye sahibiz. PttAVM ve PTT Kargo hizmetlerimiz ile ülkemizde sağlamış olduğumuz başarıyı, kurduğumuz uluslararası iş birlikleri ile ülkemiz dışında da kalıcı olarak sürdürüyoruz. PttAVM’yi bölgedeki en büyük 5 oyuncudan biri yapmak istiyoruz.

Müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için tüm dünyadaki posta idareleri arasında fırsat eşitliğinin ve hizmet standardının sağlanması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

27’nci Kongre hazırlıkları hakkında ev sahibi ülke olan Fildişi Sahili’nin paylaşacağı güncel bilgilerin ve hazırlanacak diğer raporların 2021 Haziran ayında değerlendirileceğini belirten Gülten, Kongrenin nerede ve ne zaman yapılacağına dair nihai kararın da yine aynı tarihte netleşeceğini ifade etti. Toplantıda ayrıca UPU'nun özel kargo şirketleri, e-ticaret platformları, havayolu şirketleri gibi diğer sektör paydaşlarına açılması konusunda oluşturulmuş Görev Gücü raporunda belirtildiği şekilde, aşamalı olarak çalışmalara devam edilmesine ve gerekli mevzuat değişikliklerinin 27’nci Kongrede sunulmasına karar verildi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL