• Geri dön

  • 172 Görüntülenme

  • 32 Haber

  • 212 İşletme görüntülenme


Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık kavramlarının her geçen gün daha sık duyulduğu günümüzde, yaşadığımız gezegene karşı sorumluluğunun farkında olan kurumlar da bu sorumlulukları kapsamında çeşitli faaliyetler yaparak, toplumda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyorlar.

Ankara Or-An’da faaliyet gösteren Kuzu Effect Alışveriş Merkezi de inşaat sürecinden itibaren göz önünde tuttuğu çevre bilinciyle, Ekim ayı boyunca sürdürülebilirlik ve atık üretiminin en aza indirgenmesi konusunda bir dizi etkinlik planladı.

Kuzu Effect Alışveriş Merkezi’nin de içerisinde bulunduğu Kuzu Effect karma projesi; proje aşamasından itibaren içinde yaşadığı çevreye duyarlı adımlarla hazırlandı. Kuzu Effect karma projesi, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi “Leed Gold” sahibi bir proje olması sebebiyle, çevre duyarlılığı bakımından örnek bir yapı.

2021 yılı itibariyle AVM içerisinde gerekli düzenlemeleri tamamlayarak, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan Kuzu Effect AVM; 2021 Ocak ayından itibaren yaklaşık 300 ton evsel atık, 20 ton karton atık ve yaklaşık 5 ton da plastik atığın geri kazanımına katkıda bulundu. Cam, metal, ahşap, plastik, kağıt gibi evrensel atıkların da ayrıştırma merkezlerinde özel cihazlarla geri dönüşüm sürecine dahil edilmesine katkı sağlayan Kuzu Effect AVM’de enerji verimliliği de göz önünde bulunduruluyor. Aydınlatma kullanımını minimumda tutarak çoğunlukla gün ışığıyla aydınlatılan ve klimalar yerine doğal havalandırma sistemi ile taze hava akışını sağlayan Kuzu Effect AVM, geniş peyzaj alanları için de havayı temizleyen özel bitkiler seçerek hem ortam havasını peyzaj bitkileri aracılığıyla da temizliyor hem de ziyaretçilerine yemyeşil ve oksijeni bol bir alışveriş ortamı sunuyor.

Sürdürülebilirlik ve Atık Yönetimi konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan Kuzu Effect Alışveriş Merkezi, Ekim ayı boyunca gerek düzenleyecekleri etkinliklerle gerekse sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla da 7’den 70’e tüm takipçilerinin günlük hayatta geri dönüşüm konusunda duyarlı olmaya çağırıyor.

Ekim ayı boyunca gerçekleşecek Atıksız Gezegen Çocuk Atölyeleri; her hafta sonu farklı bir atölyeyle minik ziyaretçilerini çevresel atıkları azaltmanın ve geri dönüştürmenin alternatif yolları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL