• Geri dön

  • 533 Görüntülenme

  • 122 Haber

  • 234 İşletme görüntülenme


"TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi” Ankara’ya Yakışacak
Bakanlar Kurulu Kararınca Ankara, Kastamonu, Kırklareli ve Çankırı'da bazı alanlar, teknoloji geliştirme bölgesi olarak belirlendi. Ankara Kahramankazan’da bulunan alanın da "TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak tespit edilmesine karar verilen karara ilişkin görüşlerini paylaşan MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye – Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal “Yıllardır vermiş olduğumuz emeğin karşılığını alıyoruz. Ankara, savunma sanayinin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Ankara'nın Kahramankazan İlçesi Saray Mahallesi'nde sınırları belirlenen alanın "TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi", Yenimahalle İlçesi’nde bulunan Ostim Mahallesi'ndeki yerin "Ostim Ekopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Alanı" olarak kullanılması kararlaştırıldı. Yaşanan gelişmelerin güçlenen Türkiye sanayisi ve özellikle savunma sanayi ve havacılık alanı için büyük bir adım olduğunu anlatan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “HAB Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, uzay ve havacılık alanlarında yerli sanayiyi destekleyen, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sinerji sağlayan, yüksek katma değerli ürünler üretip ihracatı arttıran bir niteliğe sahip. Bu projenin hayata geçirilmesi; ülkeye önemli bir ruh katacak, ekonomiye can suyu olacaktır. Savunma sanayiinde gözlenen gelişmelerle Türkiye ve Ankara, bölgesinde çok büyük bir güç olma yolunda ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.

“Bir An Önce Çalışmalar Hızlandırılmalı”

MÜSİAD Ankara olarak bu aşamalara gelene kadar, ASELSAN, HAVELSAN, TAİ gibi Türkiye’nin önemli savunma şirketleri ve Teknoparklar ile görüşmeler yaptıklarını aktaran Başkan İlhan Erdal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zamana kadar tüm aktörlerin katılımıyla birçok toplantı düzenleyerek üretim, ihracat ve katma değeri yüksek teknoloji ürün konusunda bilişim, yazılım ve savunma sanayi alanlarına öncelik verilmesi için büyük çabalar sarf ettik. Gerçekleşen toplantılarda; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu, Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca, Savunma Sanayi Müsteşarı Sayın Prof. Dr. İsmail Demir ile siyaset, bürokrasi ve STK başkanlarıyla bir araya gelerek neler yapılması gerektiği olgusu üzerinde durduk. Yaşanan bu gelişmeden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bakanlar Kurulu Kararınca, Kahramankazan’da bulunan alanın "TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi”, Yenimahalle ilçesi’nde bulunan Ostim Mahallesi'ndeki yer "Ostim Ekopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Alanı" olarak Resmi Gazete’de yer alması üzerine bu konuda artık daha da hızlanmamız gerekiyor” dedi. “Bu projenin Ankara’da bir an önce hayata geçirilmesi için bizler de her türlü görev sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” ifadelerini kullanan Başkan Erdal sözlerine şunları ekledi: “HAB Projesi, Ankara’da 15 binden fazla vatandaşımıza istihdam sağlayacak. Dijitalleşmeyi ve Sanayi 4.0’ı tartıştığımız,yerli ve milli savunmanın önemini gördüğümüz bu zamanlarda, yaşanan bu gelişme, Ankara ekonomisi için büyük fırsat.“

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL