• Geri dön

  • 465 Görüntülenme

  • 76 Haber

  • 706 İşletme görüntülenme


Danfoss NovoCon®: Akıllı aktüatör
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, NovoCon® ürünü ile hayatı kolaylaştırırken iyileştirmeye devam ediyor.

Nesnelerin interneti (IoT) ve big data (büyük veri) gibi kavramlar hayatımızın birer parçası haline gelmişken, banka hesabından tost makinesine kadar hemen her şeye internet üzerinden erişim mümkün. Bağlantı ve veri, binaların tasarımında ve yapımında öenmli birer faktör haline geleceği göz önüne alınınca, HVAC dünyasının gelecek yıllarda uğrayacağı değişim de söz konusu olmaktadır.

Danfoss, NovoCon® aktüatörünü pazarının lideri PIBCV ile birlikte bu dijitalleşmeye yardımcı olacak şekilde tasarlamıştır. NovoCon®, Bina Yönetim Sistemi (BMS) ağına bağlanabilen bir aktüatördür. Nesnelerle bağlantı kurabilen diğer aktüatörlere kıyasla NovoCon® aktüatörü, pek çok manual işi bilgisayara devredip sistemdeki bileşen sayısını azaltarak gereken veriyi sağlar.

NovoCon® akıllı aktüatör işlemleri basitleştirerek zaman ve maliyette tasarruf sağlar
Akıllı aktüatörler dünyasında bağlantıya değer katmasıyla ön plana çıkan NovoCon®, sistemdeki birkaç bileşen için bir erişim noktası işlevi de görebilir. Sıcaklık sensörleri, anahtarlar ve termostatlar doğrudan NovoCon® aktüatörüne, ardından BMS sistemine bağlanabilir. Daha az Giriş/Çıkış modülü gerektirdiği ve dolayısıyla kablolama işlemini basitleştirdiği için işlemde bileşen sayısını azaltır. Daha az bileşen gerektiği için de maliyette önemli ölçüde tasarruf sağlanır.

Binaların yapım aşamasında zaman alıcı çok sayıda işlem vardır. Sistemin temizlenmesi, vana debisinin ayarlanması, hava tahliyesi gibi işlemler her bir vananın birkaç defa kontrolünü gerektiren, zaman alıcı işlemlerdir. AB-QM vanasına (Danfoss PIBCV) NovoCon® takılarak tüm bu işlemler BMS monitöründen yapılabilir. Bu sayede vananın ayarlanması, sistemin temizlenmesi ve hava tahliyesi bir tıkla tamamlanabilir. Bu, zaman tasarrufunun yanında geri kalan inşaat sürecinin kesintisiz devam etmesini sağlar, örneğin devreye alma işleminin bitmesini beklemeye gerek kalmadan tavanlar kapatılabilir.

BMS sisteminin temel işlevlerinden biri, HVAC sisteminin en yüksek performansta çalışmasını sağlamaktır. NovoCon® hareket sayısı, fieldbus işlemleri, voltaj seviyeleri ve çalışma süresi gibi temel çalışma parametrelerinin bazılarını içerisinde kaydeder. Böylece kontrolün devamı ve aktüatörün zamanında değiştirilmesi çok daha kolay hale gelir. Sıcaklık sensörlerinin eklenmesiyle NovoCon®, enerji kullanımını da kaydedebilir. Ayrıca vananın tıkanması, kablolama sorunları ve aktüatörün vanaya doğru şekilde bağlı olup olmaması gibi birçok arıza tespit edilebilir. Bunlar HVAC sisteminin sorunsuz, sağlıklı ve kusursuz çalışmasına yardımcı olacaktır.

NovoCon® sistemleri daha uygun maliyetli hale getirmek ve tesisatçıların, tasarımcıların, son kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıp iyileştirmek için bağlantı kurmaktadır.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL