• Geri dön

  • 515 Görüntülenme

  • 72 Haber

  • 87 İşletme görüntülenme


Sağlıklı beslenmenin yolu protein kaynağı süt ürünlerinden geçiyor

Protein kaynağı peynir, süt ve yoğurt Ramazan’da sofranızda olsun

Ramazan ayında oruç tutma süresinin yaklaşık 14 saati bulmasıyla birlikte sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ramazan ayının yarısını geride bıraktığımız bu dönemde uzmanlar protein ve kalsiyum kaynağı süt ve süt ürünlerinin tüketilmesini tavsiye ediyor.

Beslenme uzmanlarının verdiği bilgilere göre oruç tutanların uzun süren açlık nedeniyle metabolizmaları yavaşlar, daha az enerji harcar, vücut hareketleri yavaşlar. Bu açlık süresinde vücudun kendisini küçültmesi anlamına gelir. Eğer oruç döneminde de diğer günler kadar ya da daha gıda tüketilirse vücut yağlanır. Orucun açılmasıyla yemekten yedikten sonra üşüme hissi ve ardından uyku isteği ortaya çıkar. Bu aç kalan vücuda hızlı ve fazla miktarda besin girmesiyle kan şekerinin hızla yükselmesi ve ardından hızla düşmesinin yarattığı bir sonuçtur.

Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri markası Teksüt, bu süreci dengelemek adına hem iftar hem de sahur sofralarında süt, peynir ve ayranın eksik edilmemesini öneriyor.

Sıvı dengesine katlıda bulunuyor
Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, Ramazan döneminde normal beslenme düzeninden farklı bir düzene geçildiğine, öğün sayısının ve saatlerinin tamamen değiştiğine dikkat çekiyor. Sütün ve ayranın, içerdiği vitaminlerle tamamlayıcı besin olduğunu belirten Keleş, “Ayran, tuz ve mineral kaybını önlüyor, böylece vücuttaki sıvı dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiriyor. Bu kapsamda bir besin kaynağı olan süt tokluk hissine yardımcı oluyor.” bilgisini paylaştı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL