• Geri dön

  • 348 Görüntülenme

  • 72 Haber

  • 87 İşletme görüntülenme


Türk süt sektörü dünyayla rekabet ediyor

Teksüt en başarılı ihracatçılar
arasında

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin açıkladığı 2022 yılı kayıtlarına göre süt ve süt ürünü ihracatı yapan üye şirketler arasında ilk on içerisinde, sekizinci sırada yer aldı. Başarılı İhracatçılar 2022 Ödül Töreni’nde Teksüt adına ödülü Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen aldı.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen yurtdışında başarılı olmanın yolunun üretim gücü, kalite, bilgi ve deneyimden geçtiğini paylaştı. Süt ve süt ürünleri sektörü olarak dünya ile rekabet gücüne sahip olduklarının altını çizdi.

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri kuruluşu Teksüt, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, Bursa, İzmir ve Ankara Bölge müdürlükleri ve dağıtım merkezleri ile Türkiye’nin büyük bir kısmına ürünlerini ulaştırıyor. Marketlerin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarında ürünlerini müşterileri ile buluşturuyor. Türkiye’nin süt ve süt ürünlerini 4 kıtada 42 ülkeye ihraç ediyor. İhracat yaptığı ülkeler Japonya’dan Amerika’ya kadar 4 kıtada geniş bir coğrafyaya dağılıyor.

Aldıkları ödülü değerlendiren Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, Türkiye’de ve dünyada son üç yılın oldukça hareketli geçtiğini paylaştı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve zorlukları aşmak için yatırım yapmayı tercih ettiklerini belirterek bu stratejinin başarıyı getirdiğini aktardı.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, düzenli ve planlı bir şekilde hem yurt içinde hem de yurtdışında satışlarını artırmak için çalışmalar yaptıklarını aktararak şunları söyledi: “Teksüt olarak üretim, kalite, satış, pazarlama ihracat ve insan kaynakları da dahil olmak üzere bir bütün olarak hareket ediyor, planlamalar yapıyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında Teksüt ürünlerinin pazar payını artırabilmek için üretim altyapımızı güçlendiriyoruz, çalışanlarımıza yatırım yapıyoruz. Teksüt olarak hem Asya’daki hem de Avrupa’daki fuarlara katılıyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”

Dünyayı ve trendleri takip ediyoruz
Mert Özmen sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizin gücünü, dinamik yapısını, daha başarılı işler yapmak için sahip olduğu enerjiyi bu tür organizasyonlarda görmek, ileriye dönük planlarımızı ve yatırımlarımızı yaparken en bize en büyük motivasyon kaynağı oluyor. Teksüt olarak büyüme hedefimizde bir değişiklik olmadan aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

67 yıldır süt ürünleri üretiyor

Teksüt, kuruluş tarihi olan 1956 yılı itibarıyla bugün Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması. Balıkesir’in Gönen ilçesinde kurulan ve ilk kurulduğunda yerel ölçekte beyaz peynir üretimiyle yola çıkan firma, süreç içinde tesislerini ve ürün çeşitlerini genişleterek, bugün yine Gönen’de bulunan 27 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında üretimini sürdürüyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL