• Geri dön

  • 315 Görüntülenme

  • 86 Haber

  • 407 İşletme görüntülenme


GELENEKSEL MOTORLU VE ELEKTRİKLİ GRANTURISMO İÇİN
ÖZEL P ZERO VE P ZERO KIŞ LASTİKLERİ İLE
BITURBO İÇİN COLLEZIONE SERİSİNDEN CINTURATO P7

Pirelli lastikleri 1982’de Cinturato P7 donanımlı olarak lanse edilen ilk Biturbo’dan P Zero Elect donanımlı tam elektrikli GranTurismo Folgore modeline Maserati’nin grand touring tarihinin parçası olmaya devam ediyor. Hem sportif hem de rahat GT otomobilleri uzun yolculuklar kadar günlük kullanıma da uygun olmanın yanı sıra onlarca yıldır evrim geçirirken temel özellikleri olan performans ve konfor değişmeden korunuyor. Pirelli şimdi bu geleneğin ikonları için ‘terzi işi’ tasarımlı orijinal ekipman lastikler sunuyor: GranTurismo ve GranTurismo Folgore için P Zero ve P Zero Elect ile ‘vintage’ Biturbo koleksiyoncuları için Collezione serisinden yeni bir Cinturato P7. Bu lastiklerin tümü yanaklarında yer alan MGT işaretinden de anlaşılacağı üzere Maserati ile iş birliği içinde özel olarak geliştirildi.

YENİ GRANTURISMO İÇİN P ZERO VE P ZERO KIŞ LASTİKLERİ

Pirelli, GranTurismo’nun bir süre önce geleneksel motorlu ve elektrikli iki versiyonu tanıtılan mevcut serisine özel olarak her birinin önü (20”) ve arkası (21”) için farklı ebatlı lastikler içeren üç özel lastik seti geliştirdi. Sıcak havalarda sürüş için geleneksel motorlu versiyonda Pirelli P Zero, GranTurismo Folgore modelinde ise elektrikli otomobillerin özel teknolojilerini gösteren Elect işaretli P Zero lastikler kullanılıyor. Soğuk havalarda bile kontrol ve yol tutuşu sağlamak amacıyla GranTurismo’nun her iki güç aktarma sistemli versiyonunda Maserati tarafından kış koşulları için ideal çözüm olarak onaylanan Pirelli P Zero kış lastikleri kullanılabiliyor. Prestij otomobil üreticilerinin yüksek performanslı modeller için seçtiği UHP (Ultra Yüksek Performans) lastik P Zero, lastiği her otomobilin özelliklerine göre hassasiyetle özelleştirmek için gelişmiş sanal modelleme ve simülasyondan yararlanılarak üretiliyor. Bu simülasyonların ardından hem lastiğin hem de aracın davranışını optimize etmek için pist testleri gerçekleştiriliyor. Son derece zorlu beklentileri olan Maserati yüksek düzeyde sürüş konforu ve düşük gürültü sağlayan lastikler talep etti. Özellikle Folgore’nin P Zero Elect lastiklerine istenen sessizlik düzeyini sağlamak için ilave geliştirmeler uygulandı. En ileri teknolojili hamurlar da grand touring otomobillerin tipik olarak yüksek olan yanal ve boylamasına hızlanma taleplerine yanıt veriyor.

MASERATI BITURBO İÇİN CINTURATO P7

Maserati’nin 1980’lerin başlarında lanse ettiği ilk seri üretim GT modeli olan Biturbo, yüksek performanslı kompakt bir ‘coupé’ idi ve orijinal ekipmanı Pirelli Cinturato P7 lastiklerdi. Doğrudan Dünya Ralli Şampiyonası’ndan elde edilen deneyimle geliştirilen bu lastik, pazara sunulan ilk ultra düşük profilli lastikti. Daha önce hiç görülmemiş sırt genişliğinden daha kısa yanağıyla dikkat çeken lastik, bu özelliği sayesinde otomobilin virajlarda kavramasını ciddi oranda artırıyordu. Cinturato P7 kısa sürede yüksek performanslı araçların amiral gemisi niteliğindeki lastiklerden biri haline geldi ve tam kırk yıl önce 1983’te daha sportif bir stille güncellenerek lanse edilen Biturbo S versiyonunun orijinal ekipmanı oldu. Maserati Classiche ile iş birliği içinde yeniden hayat bulan bu MGT işaretli Cinturato P7, orijinaline çok benzeyen sırt deseni ve harflere sahip olmakla birlikte modern malzeme ve teknolojilerle üretiliyor. Pirelli test sürücülerinin yanı sıra 40 yıl önce Biturbo’yu geliştiren aynı Maserati test sürücüsü tarafından da test edilen yeni lastik, aynı sportif karakteri geri getirirken şimdi özellikle ıslak zeminde ve düşük kavrama koşullarında güvenliği artırılmış olarak sunuluyor.


Yüksek çözünürlüklü görseller için wetransfer linki: https://we.tl/t-y7ud8KqhaB

Video için wetransfer linki: https://we.tl/t-z88mnBo3DG

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL