• Geri dön

  • 280 Görüntülenme

  • 86 Haber

  • 407 İşletme görüntülenme


PIRELLI, S&P GLOBAL’İN DOW JONES SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSLERİ ANALİZİNE GÖRE OTOMOTİV BİLEŞENLERİ VE OTOMOTİV SEKTÖRLERİNDE EN YÜKSEK PUANLARI ELDE ETTİ

Milano, Kasım 2023 – Pirelli, S&P Global’in 2023 Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesinde Otomotiv Bileşenleri ve Otomotiv sektörleri için Sürdürülebilirlik alanında küresel ölçekte En Yüksek Puanları aldığını duyurdu.

S&P Global tarafından yayınlanan ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerine dahil edilmek için esas alınan sonuçlara göre Pirelli en yüksek puanı elde etti. Ortalamaların sırasıyla 26 ve 33 puan olduğu Otomotiv Bileşenleri ve Otomotiv sektörlerinde Pirelli aldığı 83 puanla açık ara fark yarattı.

Pirelli başta iş etiği, inovasyon, bağımsızlık, çeşitlilik politikası olmak üzere pek çok yönetim alanında ve Yönetim Kurulu düzeyinde en yüksek puanları elde etti. Özellikle insan hakları, sağlık ve güvenlik, tedarikçi davranış kuralları, iklim değişikliği yönetimi, CO2 emisyonlarının azaltılması, biyolojik çeşitlilik yönetimi, ürünlerin çevresel sürdürülebilirliği ve siber güvenlik konularındaki özenli çalışmalar ve yüksek performans bu sonuçlara katkıda bulundu.

Pirelli’nin de yer aldığı Dow Jones Dünya ve Avrupa Sürdürülebilirlik Endekslerinin güncellenmiş kompozisyonu 8 Aralık 2023’te S&P Global tarafından açıklanacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL