• Geri dön

  • 146 Görüntülenme

  • 203 Haber

  • 4.842 İşletme görüntülenme


Liv Hospital Dünya Su Günü’ne farkındalık yaratmak için Nişantaşı Rotary Kulübü ile “Su” paneli düzenledi. Panelde, suyun yaşamsal önemine değinildi. Konuya vurgu yapan ve dikkat çeken Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ecder ise su tüketimi konusunda bilgiler aktardı.

Liv Hospital Vadi İstanbul’da “Dünya Su Günü” başlığı altında birçok konu detaylıca konuşulurken; Makine Mühendisi, Sanatçı ve Yazar olan Murat Pınar Özdemir’in “Su” temalı flüt dinletisi ile katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Elektrik Mühendisi, Naturopati Danışmanı, BSY Bütüncül Sağlıklı Yaşam Kurucusu İbrahim Aydın Altunordu’nun katkılarıyla devam eden panel, STK Gönüllüsü Monik İpekel’in kapanış konuşması ile tamamlandı.

Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ecder: “Vücut ağırlığımızın %50-60’ını oluşturan su, tüm canlıların yaşantısının temelidir. Böbreklerimizin idrar oluşturarak toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlaması için yeterli miktarda suyun vücuda alınması gereklidir. Buna karşılık, bol miktarlarda su içmenin böbreklerin korunması için yapılması gereken en önemli davranış olduğu algısı doğru değildir. Bu yanlış algı nedeni ile böbrek yetersizliğinin en önemli nedenleri olan diyabet ve hipertansiyon ile mücadele geri planda kalmaktadır. Böbrek sağlığının korunması için sigara, tuz ve obezite ile mücadele öncelikli olmalıdır.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL