• Geri dön

  • 1.073 Görüntülenme

  • 66 Haber

  • 562 İşletme görüntülenme


• 10. Nesil Intel® Core™ modellerine kadar işlemci seçeneklerine[1] sahip olan platform; kodlama ve video/fotoğraf düzenleme gibi işlemler için ideal.
• Öğrenciler için sağlam ve güvenli: ABD Askeri Standardına (MIL-STD 810G) uygun[2].
• Çocukların güvenliği için iki ayrı sertifikaya da sahip olan modelde mekanik kancalı tuşlar içeren, sıvı sıçramasına dayanıklı bir de klavye yer alıyor.
• 3:2 en boy oranı sayesinde daha fazla ekran alanıyla ekranı kaydırmaya daha az ihtiyaç duyuluyor.

Acer bugün yeni 12 inç Chromebook modeli olan ve eğitim için özel olarak tasarlanan Acer Chromebook 712’yi duyurdu. Yüksek kaliteli ve dayanıklı bir tasarıma sahip olan bu yeni Chromebook’ta, 3:2 en boy oranıyla daha fazla dikey izleme alanı sunan 12 inç ekran ve birinci sınıf performans için en yeni 10. Nesil Intel® Core™ işlemciler yer alıyor.

“Acer Chromebook 712’nin her bileşeni eğitim ortamları düşünülerek tamamen baştan tasarlandı.” diyen Acer BT Ürünleri İş Birimi Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, sözlerine şöyle devam etti: “Çeşitli dayanıklılık ve güvenlik standartlarına uymanın yanı sıra öğrencilere uygun bir klavye ve en yeni işlemciler gibi ekstra özelliklerle hem çocuklara hem de öğretmenlere etkileşimi ve öğrenimi geliştiren bir araç sunuyoruz.”

Dayanıklı Tasarım ve Performans Bir Arada
10. Nesil Intel® Core™ i3 işlemcilerle donatılan Chromebook 712, kodlama veya video düzenleme gibi daha karmaşık ve zorlayıcı işlerin üstesinden gelebilecek performansı sağlıyor. Bu sayede öğrenciler okul projeleri üzerinde birlikte çalışabiliyor, aynı anda birden fazla uygulama çalıştırabiliyor ve eğitim videolarını kolayca izleyebiliyor. 12 saate[3] varan pil ömrüyle öğrenciler tüm günü tek şarjla geçirebiliyor.

Acer Chromebook 712 yalnızca sıkı MIL-STD 810G ABD askeri standardını karşılamakla kalmıyor, en enerjik öğrencilere bile ayak uyduracak dayanıklılığı sunuyor. Öğrenciler cihazı ekran kısmından tutup kaldırdığında bile dayanan güçlendirilmiş menteşe, ekstra esneklik sağlıyor. 60 kg’a kadar aşağı yönlü güce dayanabilen cihaz, öğrenci üstüne bastığında veya çantayla bir yere vurduğunda bile hasar görmeyecek şekilde korunuyor. Güçlendirilmiş tasarımı ve şok emici bölümleri sayesinde 122 cm’ye kadar yükseklikten düşse bile zarar görmüyor. Daha küçük yaştaki öğrenciler için de uygun olan yeni Acer Chromebook 712, önde gelen oyuncak güvenliği standartları olan ASTM F963-16[4] ve UL/IEC 60950-1[5]’i de karşılıyor.

Cihazın klavyesi de öğrencilere uygun olacak şekilde tasarlandı. Üründe mekanik olarak bağlı tuşlar kullanılıyor. Sökmesi zor ama değiştirmesi kolay olan bu tuşlar, cihazı sınıf ortamında kullanım için ideal hale getiriyor. Suyu kasanın altından dışarı atan oluklara sahip klavye, 330 ml’ye kadar su sıçramasına da dayanıklı. Ayrıca Chromebook 712’deki touchpad de nem tutmayan bir yapıya sahip.

Öğrenme Becerisini Artıran Ekran
Yeni Acer Chromebook 712, 3:2 en boy oranına sahip ekranı sayesinde, kendisiyle aynı büyüklükte fakat 16:9 en boy oranına sahip ekranlara göre yüzde 18 daha fazla dikey alan sunarak öğrenme becerisine katkı sağlıyor. Öğrenciler bu sayede daha fazla bilgi okuyabiliyor ve ekranı kaydırmak zorunda kalmadan haritaları ve grafikleri görüntüleyebiliyor. 12 inç boyutundaki HD+ ekranlar 1366 x 912 piksel çözünürlüğe ve IPS[6] teknolojisine sahip. Ürün dokunmatik (C871T) ve dokunmatik olmayan (C871) ekrana sahip model seçenekleriyle geliyor. Acer Chromebook 712, okul projeleri veya birlikte çalışan öğrencilerin paylaşabilmesi için 180 derece açılarak masaya tam olarak yatırılabiliyor. Ayrıca okulun özel logosunu orta kısma yerleştirme imkanı sunmak amacıyla, cihazın logosu yan tarafa kaydırıldı.

Bağlantılar, Giriş ve Çıkışlar
Öğrenciler çift bant Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) AX201 (802.11ax) ve 2x2 MU-MIMO teknolojisi sayesinde her yerden internet bağlantısına ulaşabiliyor. Acer Chromebook 712’deki Full HD web kamerası, son derece yüksek dinamik aralıkla 720p HD video ve ses kaydı yapabiliyor. Böylece öğrenciler video görüşmeler ve Google Hangouts ile başka öğrencilerle iletişim kurabiliyor. Öğrenciler Bluetooth 5.0 veya iki adet USB 3.2 Gen 1 Type-C bağlantı noktası ve bir adet USB 3.0 bağlantı noktasıyla baskı alabiliyor, sunumlarını büyük harici ekranda paylaşabiliyor. Dosyaları ayrıca MicroSD kart okuyucu ile paylaşmak da mümkün.

Google Play Desteği ile Kurulum, Yönetim ve Saklama Kolaylığı
BT yöneticileri web tabanlı yönetim özellikleri sayesinde kolaylıkla güncelleme ve ayar yapabiliyor, uzantıları ve politikaları yönetebiliyor[7]. Bu da Chromebook modellerinin kurulumunu ve yönetimini kolaylaştırıyor. Kensington kilit yuvası ise gerektiğinde ekstra güvenlik sağlıyor. Yeni Acer Chromebook 712 birden fazla öğrencinin tek bir cihazı paylaştığı sınıflar için ideal. Chrome OS cihazlarına birden fazla kullanıcı giriş yapabiliyor. Böylece her öğrenci kendi hesabına giriş yaparak kendi projelerini, Gmail hesabını ve diğer bilgilerini güvene alıyor. Google Drive[8]; dosyaları, belgeleri ve fotoğrafları bulutta güvenle saklıyor ve en yeni sürüme her zaman erişebilmeyi sağlıyor.

Otomatik olarak güncellenen Chrome OS, öğrencileri virüsler ve zararlı yazılımlar gibi sürekli değişen tehditlere karşı koruyor. Evdeyken, ebeveynler günlük ekran süresi limitleri belirlemek, ebeveyn denetimi kurmak ve çocuklarının Google hesabını yönetmek için Family Link uygulamasını kurabiliyor.

Erişilebilirlik ayarları da tüm Chrome OS cihazları arasında senkronize ediliyor. Böylece öğrenciler paylaşımlı cihazlar arasında geçiş yaptığında veya Eğitim için G Suite hesaplarıyla evden giriş yaptığında erişilebilirlik ayarları otomatik olarak güncelleniyor. Yeni Acer Chromebook 712’den en iyi şekilde yararlanmak isteyen öğretmenler Chromebook App Hub’a (g.co/chromebookapphub) girerek sınıfta kullanabilecekleri uygulamalar ve ders fikirleri bulabiliyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik
Yeni Acer Chromebook 712 modelleri, 32 veya 64 eMMC depolama ve 4 veya 8 GB RAM seçenekleriyle mayıs ayında EMEA bölgesinde 299 euro’dan; mart ayında Kuzey Amerika’da 329,99 dolardan başlayan fiyatlarla eğitim kuruluşları ve kurumsal müşteriler için piyasaya sürülecek.

Teknik özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlardaki bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.acer.com adresi üzerinden en yakın Acer ofisiyle iletişime geçin.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL