• Geri dön

  • 1.178 Görüntülenme

  • 223 Haber

  • 289 İşletme görüntülenme


Sorumlu ve sürdürülebilir kalkınmaya stratejik öncelikleri arasında yer veren Garanti BBVA, topluma fayda yaratmayı hedefleyen çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Nitelikli eğitim, girişimcilik, kültür-sanat, çevre ve spor gibi alanlarda yürüttüğü uzun soluklu projeler ile toplumsal kalkınmaya destek olan Garanti BBVA, üniversiteli gençleri SosyalBen Vakfı ile bu bilince ortak olmaya davet ediyor.

Toplumsal fayda yaratmayı ana sorumluluğu olarak gören ve gönüllülük faaliyetlerine katılan bireylerin de toplumsal kalkınma açısından önemli bir dönüştürücü güce sahip olduğuna inanan Garanti BBVA; yeni projesiyle üniversiteli gençlerin gönüllülük bilinçlerini ve motivasyonlarını artırmayı hedefliyor.

Garanti BBVA, 7-13 yaş arasındaki çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamak üzere, dezavantajlı bölgelerde saha ve eğitim çalışmaları yürüten SosyalBen Vakfı ile “Müziğe Gönül Verenler” atölyesi kapsamında bir araya geliyor. Bu atölyeye gönüllü eğitmenlik yapmak üzere başvuran üniversite öğrencileri, vakıf tarafından yürütülen değerlendirme sürecini başarıyla tamamladıktan sonra düzenlenecek saha çalışması ile çocuklarla toplamda 12 saatlik bir atölye çalışmasına katılacak. Müziğe Gönül Verenler atölyesinde gönüllü eğitmenlik yapan üniversiteli gençler; çocukların sosyal gelişimlerini destekleyecek, onların daha özgüvenli ve daha mutlu bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak. Gençler arasında gönüllülüğe dair farkındalığı artırmanın önemine inanan Garanti BBVA, projedeki gönüllü gençlere Babylon’da düzenleyeceği 2020 konserlerine ücretsiz giriş hakkı sunacak.

SosyalBen’in müzik atölyelerinde gönüllü olmak isteyen üniversite öğrencisi gençler 3 Şubat Pazartesi gününe kadar başvuruda bulunabilecekler. Başvuru Linki : http://bit.ly/sosyalben 

Garanti BBVA’nın gönüllülere vereceği bu destek ile ilgili bilgi veren Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Direktörü Elif Güvenen, “Garanti BBVA olarak; toplumsal fayda yaratmak amacıyla hayata geçirdiğimiz tüm projelerinin stratejisini sorumlu bankacılık yaklaşımıyla oluşturuyor, finansal hizmet ve ürünlerimizi de bu kapsamda şekillendiriyoruz. Nitelikli eğitim alanında da, Türkiye’nin dezavantajlı bölgelerindeki çocukların 21. yüzyıl yetkinlik becerilerini geliştirmek üzere projeler yürüten bir kurum olarak; bu kez de gençleri kendi bilgi ve yetkinliklerini çocuklarla paylaşmaya davet etmek için SosyalBen Vakfı ile bir araya geliyoruz. Gönüllülük prensibinin ve anlayışının çok önemli bir değer olduğu bilincini, başta çalışanlarımız olmak üzere yaygınlaştırmaya çalışan bir kurum olarak; bu proje vesilesiyle gençleri de gönüllü olmaya motive etmek istiyoruz. SosyalBen’in müzik atölyelerine katılan çocukların yeteneklerini keşfetme sürecinde onlara rol model olacak gönüllü gençlerimizin yanında olmanın, bu vesileyle de çocukların kendilerini keşfetme yolculuğuna katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi ise konuyla ilgili, “Gönüllülüğün temeline baktığımızda gönülden, gönül vermekten gelen bir kelime olduğunu anlıyoruz. İnandığımız, savunduğumuz her şeye gönülden destek vermenin önemini çok erken yaşlarda keşfettim ve çevremdeki insanlardan başlayarak bunu tüm dünyaya aşılamak için SosyalBen ile çalışmaya devam ediyorum. Garanti BBVA ile birlikte gönüllülüğün yaygınlaştırılması adına çok güzel bir işe imza atıyoruz. Gönüllülüğün öğrenilmesi, sürdürülebilir kılınması adına müzik atölyesi çalışmalarına başlıyoruz. Çok heyecanlıyız. 2017 yılında Garanti BBVA’nın düzenlemiş olduğu Türkiye’nin Kadın Girişimcisi yarışmasında Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi seçildikten sonra kurum ile aramızda güçlü ve organik bir bağ oluştu, devamlı iletişimde kalarak fikir alışverişinde bulunduk. Bunun yanı sıra genç bir sosyal girişimci olarak akranlarıma kurumsal bir destekle gönüllülük kavramını yaymanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Umarım gönüllülüğü bir sorumluluğa dönüştürerek toplumsal faydanın sürdürülebilir kılınmasına bir nebze de olsa destek olabiliriz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL