• Geri dön

  • 230 Görüntülenme

  • 195 Haber

  • 130 İşletme görüntülenme


GÖLBAŞI KADINLARININ PEYGAMBERLER ŞEHRİNDE ZAMAN YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından Peygamberler Diyarı Şanlıurfa’ya sadece kadınların katılacağı kültür turunun ikinci kafilesi dün akşam yola çıktı.

Yenilikçi projeleri ile Gölbaşılı hemşerilerinin sevgisini ve saygısını kazanan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in öncülüğünde düzenlenen ‘Şanlıurfa Kültür Turu’’nun ikinci 200 kişilik kafilesi dün akşam yola çıktı. Ankara Gölbaşı topraklarından Mezopotampa’ya uzanacak ve kadınların katılımları ile gerçekleşecek yolculuk hakkında konuşan Başkan Şimşek; “Mezopotamya; birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya dolayısıyla farklı dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu insanlık tarihinin başladığı bu kadim coğrafyayı Gölbaşılı kadınlarımızın ziyaret etmesine vesile olmak adına ‘Şanlıurfa Kültür Turu’ nu hayata geçirmiştik Gölbaşılı kadınlarımızın bu topraklardaki tarihe tanıklık etmesi bizler için mutluluk verici. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kadim tarihini, muazzam doğasını ve kültürel miraslarını görmek, tarihin yeniden yazıldığı kadim topraklara, Göbeklitepe’ye gönderdiğimiz ikinci kafilemizin de bu güzel geziden keyif alacağına inanıyorum.”

İkinci 200 kişilik kafile

8 Eylül Pazar akşamı 21:00’da Atatürk Sahil Parkı’ndan hareket eden kafileyi uğurlayan Başkan Ramazan Şimşek, Şanlıurfa Kültür Turu’nu gelenekselleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. İlk kafiledeki gibi toplam 200 kişinin tura katıldığı ifade eden Başkan Şimşek;“Bu projeyi hayata geçirirken en başından beri amacımızın Gölbaşı’nda şehir dışına çıkamayan farklı coğrafyaları keşfedemeyen kadınlarımıza Gölbaşı Belediyesi olarak bir imkân sunmak olduğunu söylemiştik. Gezimize duyulan ilgiden ve katılımdan da Gölbaşı Belediyesi olarak çok memnunuz,ikinci kafilemiz de çok yoğun bir talep gördü. Gölbaşılı kadınlarımıza tekrar çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

200 kişilik ilk kafilenin tur programını takip edecek olan ikinci kafilenin 9 Eylül’de Göbeklitepe ile başlayacak olan turu; Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Balıklı Göl Hali-ül Rahman Gölü ve Camii, Ayn-ı Zeliha Gölü İbrahim Peygamber Makamı, Rızvaniye Camii, Mevlid-i Halil Camii’ni ziyaretinin ardından Kapalı Çarşı, kilimciler, İsotçular, demirciler, bakırcılar çarşılarının ziyareti ile devam edecek. 10 Eylül’de dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Harran'a gidecek olan tur, dünyada sadece 3 bölgede bulunan Konik Kubbeli evleriyle koruma altına alınmış olan Harran'da; Ulu Cami Kalıntıları, Höyük, Şehir Surları, Kale, Geleneksel Harran Evleri’ni görüp bu evlerden birinde misafir olacak ve Şanlıurfa’da Eyüp Peygamber’i ziyaret edecek olan kafile gece saat 24:00’te Ankara’ya varmış olacak.

“Maske ve mesafeye dikkat’’

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, ziyaret ettiği ikinci kafileyi; “Maske ve mesafeye ilk kafilemizin dikkat ettiği özeni göstermenizi sizlerden rica ediyorum. Birlik ve beraberliğinizi Peygamberler şehrinin manevi yapısına uygun olarak devam ettirin. Yolunuz, bahtınız açık olsun. İyi yolculuklar’’ diyerek Şanlıurfa’ya uğurladı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL