• Geri dön

  • 317 Görüntülenme

  • 31 Haber

  • 248 İşletme görüntülenme


İhracatçı mobilyacıya hem devletten hem de ihracatçı birliklerinden Teşvik var!

Mobilya sektörünün yeni pazarlara ulaşması için yoğun olarak çalışan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, yatırım, üretim ve ihracat politikalarıyla mobilya sektörünün hedeflerine ulaşması için projeler geliştiriyor. Devletten aldığı güçle sektöre 6 farklı konuda teşvik veren Birlik, sektörün ihracat yaparken müşteri bulmaktan yurt dışında reklam vermeye, fuarlara katılmaktan müşterileri için uygun kredi bulmaya kadar sayısız destek sağlayarak sektörün gelişimine önemli ölçüde katkı sağlıyor. 

Mobilya sektörünün gelişimi için yoğun olarak çalışan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, devletten aldığı güçle sektör paydaşlarını proje bazlı olarak desteklemeye tüm hızıyla devam ediyor. Sektöre 6 farklı konuda teşvik veren Birlik, sektörün ihracat yaparken müşteri bulmaktan yurt dışında reklam vermeye, fuarlara katılmaktan müşterileri için uygun kredi bulmaya kadar sayısız destek sağlayarak sektörün gelişimine önemli ölçüde katkı sağlıyor.

“Her yıl milli katılım organizasyonuyla dünyanın farklı noktalarına gidiyoruz”

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurt İçi Fuarların Desteklenmesi kapsamında üretici-ihracatçı ya da pazarlamacı-ihracatçı firmaların Bakanlıkça destek kapsamında olduğu açıklanan yurt içi fuarlara katılımları durumunda yer kirası ve stand yapım masraflarının yüzde 50 oranında desteklendiğini söyledi. Yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi kapsamında yurt dışı fuarlara milli katılım organizasyonu ya da bireysel katılım sağlanması durumunda Bakanlık tarafından açıklanan “desteğe esas tutar(TL/m2)” kadar desteklendiğini söyleyen Güleç, “Bu tutar, bakanlık tarafından “ yer kirası, stand yapımı, nakliye ve fuarda görevli personelin ekonomi sınıf uçuş masrafları” ve %50 destek oranı dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Hedef ülkelerde destek oranı %70 olduğundan bu ülkelerde gerçekleşen fuarlar için açıklanan tutar bu husus dikkate alınarak belirlenmektedir. Destek limiti: genel nitelikli fuarlar için 56.000TL/fuar; sektörel nitelikli fuarlar için 85.000TL/fuar; prestijli fuarlar için: 284.000TL/fuar” diye açıkladı.

Mobilya sektörü devlet destekleriyle üretim, tasarım ve ihracata odaklanıyor

Firmaların yurt dışı birim marka ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesiyle ilgili de açıklamada bulunan Güleç, şirketlerin birim desteğinden ülke bazında 4 yıl, tanıtım desteğinden 4 yıl, marka tescil desteğinden de 4 yıl faydalanılabildiğini açıkladı. Tasarım Desteğinin ise tasarım kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için gerçekleştirildiğinin atını çizen Ahmet Güleç, “Markaların tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam, patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tesciline ilişkin harcamaları danışmanlık harcamaları ile yurt dışında açacakları birimlere ilişkin giderler desteklenmektedir. Buna ilaveten, firmaların gerçekleştireceği Tasarım ve Ürün Geliştirme Projelerine yönelik olarak ise istihdam edilen tasarımcı, modelist ve mühendislerin brüt maaşları, alet, teçhizat, malzeme ve yazılım giderleri ve seyahat ve web sitesi üyeliğine ilişkin giderleri desteklenmektedir. Bu kapsamda destek alınabilmesi için öncelikle Ticaret Bakanlığı’na destek kapsamına girebilmek için başvuru yapılması, destek kapsamına girdikten sonra yapılan harcamalar için de destek başvurularının üye olunan İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği'ne yapılması gerekmektedir” diye açıkladı.

Türk ürünlerinin yurt dışındaki imajının güçlendirilmesi için yoğun olarak çalıştıklarını belirten Güleç, “Destek kapsamında uluslararası markalaşma potansiyeli olan firmalarımızın küresel bir oyuncu olmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Söz konusu markalar aracılığıyla olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi için elimizi taşın altına koyuyor, devletin verdiği imkanlar doğrultusunda ve TURQUALITY® Destek Programı kapsamında Türk mobilya sektör temsilcilerinin hedeflerine ulaşması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayrıca belirlenen pazara giriş belgelerinin hazırlanması ve desteklenmesi için de çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL