• Geri dön

  • 390 Görüntülenme

  • 31 Haber

  • 248 İşletme görüntülenme


Yazın gelmesiyle bahçe mobilyalarına talep arttı.
Türkiye her yıl bahçe ve balkonlara 450 milyon TL harcıyor.


Türk kültüründe bir evin olmazsa olmazlarından olan bahçe ve balkonlar, nefes alabildiğimiz yerlerin başında geliyor. Özellikle şehir hayatında önemli bir ihtiyaca cevap veren bu alanlar için yapılan harcamalar giderek artıyor. Bu artışta bahçe mobilyaları pazarının büyümesini beraberinde getiriyor. Bu büyümenin en önemli nedeninin tüketicilerin balkonlu ve/veya bahçeli eve sahip olma ve dış mekanlarda daha çok zaman geçirme talebinden kaynaklandığını söyleyen Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye dış mekan mobilyaları pazarının büyüklüğünün 450 milyon TL’yi aştığını söyledi 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de bir evin olmazsa olmazlarındandır bahçe ve balkon. Yapılan araştırmalarda bunu kanıtlar nitelikte. Araştırmaya göre; Türklerin yüzde 79,6’si balkon veya terasın bir evde mutlaka olması gerektiğini söylüyor. Bunu yeşil alanlar, parklar ve kendine ait oda takip ediyor. 
“Bahçe ve balkonlarda iç mekan konforunun etkisini devam ettirmemiz gerekli”

Bu farkındalıkla şehir hayatında önemli bir ihtiyaca cevap veren bahçe ve özellikle balkonlar için yapılan harcamaların giderek arttığını söyleyen Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, bu artışın bahçe mobilyaları pazarının büyümesini beraberinde getirdiğini söyledi. Türkiye mobilya sektörünün 2017 yılında doğru bir uygulama olan KDV indiriminin etkisiyle 40 milyar TL iç pazar büyüklüğüne eriştiğini belirten Güleç, bunun içinde bahçe mobilyaları pazar hacminin 450 milyon TL civarında olduğunun altını çizdi. Güleç, “Pazarda sayıları yaklaşık 50’yi bulan üretici, plastik, cam, metal ve masif gibi malzemelerden üretim yaparken, plastik mobilyalar toplam satışların yüzde 42’sini oluşturuyor. Bambu, kamış, sepetçi söğüdü gibi Türkiye’de yetişmeyen ve Asya-Pasifik bölgesinden ithal edilen ağaçlardan dolayı yerli üretimde hammadde sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Üretimde durum böyleyken perakende ve satış tarafında ise iş hacminin giderek arttığını görüyoruz. Özellikle, yapı market ve ev perakendecileri ile e-ticaret kanalında her malzemeden bahçe mobilyaları yoğun olarak satılıyor” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL