• Geri dön

  • 369 Görüntülenme

  • 31 Haber

  • 248 İşletme görüntülenme


Türk mobilyası İspanya’dan dünyaya açılacak

İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenecek olan Feria Habitat Valencia Mobilya Fuarı, 
17-20 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak. İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin organizasyonu ile ilk defa Türk mobilyaları Valencia Fuarı’nda görücüye çıkacak. İspanya 2010 yılında yaşadığı ekonomik krizin ardından geliştirdiği strateji ile ihracatını yüzde 10 artırırken, Türkiye Valencia Fuarı’nı yeni pazarlara açılmak için kapı olarak kullanmak istiyor. 

17 – 20 Eylül tarihleri arasında İspanya’nın Valencia kentinde gerçekleşecek olan Feria Habitat Valencia Mobilya Fuarı, pazarının önemli organizasyonlarından biri olarak uluslararası mobilya üreticileri tarafından her sene büyük ilgiyle karşılanıyor. Mobilya tanıtımında ve yeni pazarlar oluşturmada önemli bir rol üstlenen fuara, Türkiye bu yıl ilk defa katılacak. İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği’nin Türk mobilyalarını tanıtmak için katıldığı organizasyonda ayrıca ikili görüşmeler yapılacak.

“İspanya, Türk mobilyası için kapı olabilir”
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İspanya’yı ve Feria Habitat Valencia Mobilya Fuarı’nı Türk mobilyasını başka pazarlara taşımak için kapı olarak kullanmayı amaçladıklarını söyledi. Pek çok ülkenin kapı olarak kullandığı İspanya pazarı üzerinden ihracat yapılan ülkeler hakkında da bilgi veren Güleç, “İspanya 2010 ekonomik krizinin ardından ithalat, ihracat ve üretimini arttırmak için bir strateji geliştirdi. 2018’de de bir önceki yıla göre mobilya başta olmak üzere pek çok alanda ihracatını yüzde 10 oranında arttırarak ihracatçı bir pazar haline geldi. Bugün baktığımızda İspanya üzerinden mobilyalar Fransa, Portekiz, Almanya, İngiltere gibi Avrupa ülkelerine; Amerika, Meksika, Güney Amerika, Batı Amerika ülkelerine ve Fas başta olmak üzere Batı Afrika’ya ihraç ediliyor. İspanya’da ilk kez Türk mobilyasını tanıtacak bir faaliyet içerisinde olacağız. Özellikle Türk mobilya üreticileri olarak bizim hedeflediğimiz pazarlarda İspanya’nın aktif olarak ihracat yapıyor olması Türk mobilyasının tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Hedeflediğimiz pazarlara ulaşma açısından Feria Habitat Valencia bizim için çok önemli bir kapı olabilir.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL