• Geri dön

  • 287 Görüntülenme

  • 17 Haber

  • 82 İşletme görüntülenme


KDV indirimin uzatılmasıyla sektör vites büyütecek
Mobilya sektörünün önemli temsilcilerinden Kilim Mobilya’nın Genel Müdürü Cihat Şahin, KDV indiriminin 30 Haziran’a kadar uzatıldığı haberinin sektörün hareketleneceği bir döneme geldiğini söyledi. Bu sayede sektörün yüzde 30’un üzerinde bir büyüme yakalayabileceğinin altını çizen Şahin, KDV indiriminin kalıcı olmasının da temenni ettiklerini aktardı.

Türkiye’nin önemli mobilya markalarından Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, KDV indirimi uzatıldı haberini sektörün beklediğini söyledi. Haberin bahar dönemine denk gelmesiyle de sektöre pozitif yansıyacağını belirten Şahin, bu sayede sektörün yüzde 30’luk bir artı büyüme yakalayabileceğini belirtti.

“Karar sektöre pozitif yansıyacak”
KDV indiriminin özellikle 2018 yılının kasım ve aralık aylarında ciddi anlamda etkisini gösterdiğini ifade eden Şahin, yeni uzatma kararının evlilik ve ev değiştirme dönemine denk gelmesiyle sektörün oldukça hareketleneceğine değindi. Bu teşvikin özellikle üretim yapan firmaların devamlılığına katkı sağlayacağını söyleyen Şahin, “Kilim Mobilya olarak kararın kayıt dışılığının da önüne geçmek için önemli olduğunu düşünüyor, bu sayede de ülke ekonomisinin de yara almayacağına inanıyoruz. Ayrıca KDV indirimin 30 Haziran’a kadar uzatılması günümüz piyasa konjonktüründe ötelenmiş alışverişlerin yapılmasını sağlayacaktır. Yapılan teşvikler de yine daha sonra yapılacak alışverişlerinde erkene alınmasına. Bu nedenle kararın piyasanın canlılığına katkı sağlayacağını düşündüğümüzden dolayı sürekliliği veya devamı çok büyük önem arz etmektedir. KDV indirimi sektöre bir canlılık katmış olup devamının da gelmesi bu canlılığın sürmesini sağlayacaktır” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL