• Geri dön

  • 387 Görüntülenme

  • 22 Haber

  • 2.588 İşletme görüntülenme


istegelsin, okula dönüş döneminde kırtasiye alışverişlerini inceledi. Ağustos ayının ilk iki ve son iki haftasındaki alışverişleri karşılaştıran istegelsin’de kırtasiye ürünlerinin satışında 3,5 kat artış yaşandı. En çok alınan ürünler sırasıyla fotokopi kağıdı, resim defteri, yapıştırıcı, bant ve kurşun kalem ucu oldu. Semt bazında incelendiğinde ise kırtasiye alışverişi en çok Ankara’da Çankaya ve İstanbul’da Kadıköy, Sarıyer ve Ümraniye’de yapıldı.

7 binden fazla ürün çeşidiyle bir süpermarketten fazlasını sunan istegelsin, okul sezonunun gelmesiyle kırtasiye alışveriş verilerini açıkladı. Ağustos ayının ilk ve son iki haftasında yapılan alışverişler incelendiğinde kırtasiye ürünlerinin satışında 3,5 kat artış gözlemlendi.

En çok fotokopi kağıdı satıldı
Ataştan flüte, okul çantasından deftere kadar yüzlerce ürünün yer aldığı kırtasiye kategorisinde okul sezonunda en çok fotokopi kağıdı satın alındı. Ardından resim defteri, yapıştırıcı, bant, kurşun kalem ucu, tükenmez kalem, koli bandı, çizgili defter, kareli defter, fosforlu kalem, makas, silgi ambalaj lastiği ve poşet dosya geldi.

Ankara’da Çankaya İstanbul’da Kadıköy
Yapılan kırtasiye alışverişi semt bazında incelendiğinde ilk sırada Ankara’da Çankaya yer alırken onu İstanbul’da Kadıköy, Sarıyer, Ümraniye, Küçükçekmece, Üsküdar, Ataşehir izledi. Siparişler en çok Çarşamba günü verilirken en çok tercih edilen slot 18.00 – 19.00 aralığı oldu. Alışveriş yapanların yüzde 60’ı kadın yüzde 30’u erkek olurken kırtasiye ürünlerinin satışının en çok olduğu gün 14 Ağustos olarak kayda geçti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL