• Geri dön

  • 1.040 Görüntülenme

  • 82 Haber

  • 371 İşletme görüntülenme


Kastamonu Entegre, Sürdürülebilir Ürünlere Yönelik Çalışmalarını Uluslararası İşbirlikleri ile Geliştiriyor

Kastamonu Entegre, İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen ve yeşil ekonomi alanında Akdeniz Bölgesi’nde düzenlenen en büyük uluslararası fuarlardan biri olan Ecomondo Fuarı’nda, çözüm ortağı olduğu Ecobulk Projesi’nin tanıtımında yer aldı. Ağaç bazlı panel sektörünün global oyuncusu olarak yer aldıkları proje hakkında açıklamalarda bulunan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Döngüsel ekonomiye katkıda bulunmayı hedefleyen Ecobulk Projesi’nde, Türkiye’den seçilen tek kuruluş olarak, üretici kimliğimizle yer alıyoruz. Proje kapsamında Akzonobel ve Cranfield Üniversitesi’nin çalışmaları neticesinde geliştirilen ilk tutkal formülasyonlarını, önümüzdeki dönemde Adana’daki üretim tesisimizde kullanarak levha üreteceğiz.” dedi.

Kastamonu Entegre, İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik konularına odaklı Ecomondo Fuarı’na katılım gösterdi. Sürdürülebilir üretim anlayışıyla faaliyet gösteren firmaları aynı çatı altında buluşturan fuar, son trendler, yenilikler ve geri dönüşüm teknolojileri üzerine görüş alışverişinde bulunulan uluslararası bir platform olma özelliği ile öne çıkıyor. Kastamonu Entegre hem kendi standında sergilediği ürünleri hem de Avrupa Komisyonuna ait pavilyonda gerçekleştirilen Ecobulk Proje sunumuyla fuar katılımcılarının beğenisini topladı. Kastamonu Entegre, projenin amaçlarına ve hedeflerine değinerek, sektördeki geri dönüşümlü üretim dinamiklerine, yonga levha ürününün geri dönüşüm atığı olarak kullanılmasının önündeki engellere ve bu konulara yönelik çözüm önerilerine yer verdi. Sunum kapsamında Kastamonu Entegre dışında beş proje ortağı firma da projede gelinen nokta ve hedefleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

Ecobulk Projesi’nde sektöründe Türkiye’den destek alan tek kuruluş
Ecomondo Fuarı kapsamında açıklamalarda bulunan ve Horizon 2020’nin desteklediği Ecobulk’daağaç bazlı panel sektöründen Türkiye’yi temsilen programda yer alan ilk ve tek kuruluş olarak seçilmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Yonga levha üretiminde geri dönüştürülmüş hammadde kullanımı oranları düşük. Kastamonu Entegre olarak bu projedeki amacımız geri dönüşüm prosesi kolaylaştırılmış levha geliştirmek. Belirlenen kalite standartlarını yakalayabilen ve geri dönüşümü kolaylaştıran tutkal formulasyonları kullanarak levha üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz, bu yönde çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.

Detaylı Bilgi: Hilal Güntepe - Grup 7 İletişim Danışmanlığı / 0212 2921313
/hguntepe@grup7.com.tr

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL